Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Štíři prošli prvním kolem poháru bez zaváhání

O víkendu naplno odstartovala nová florbalová sezona většině týmů a českobudějovičtí Štíři nebyli výjimkou. Na 1. kolo Poháru České pojišťovny zavítali do Strakonic a vedli si více než dobře. Potvrdili tak roli papírového favorita pětičlenné skupiny, ze které do dalšího kola postupovaly první dva týmy.

V sobotu i v neděli na hráče čekaly dva zápasy. Prvním sobotním soupeřem byl FK Slovan Jindřichův Hradec a budějčtí borci si připsali těsné vítězství 4:3. Ve večerním utkání se Štírům postavil tým z Písku. I v tomto zápase byl úspěšnější budějcký celek a zvítězil v poměru 7:4.

První nedělní utkání začalo už v 10 hodin a Štíři v něm dokázali porazit Tábor 3:0. V posledním zápase je čekali pražští Las Plantas. I v tomto utkání dokázal jihočeský tým udržet nulu a navrch soupeři nastřílet jedenáct branek.

Štíři tak ovládli skupinu s plným počtem 12 bodů a skóre 25:7. Druhým postupujícím ze skupiny je jiný jihočeský celek - 1. FbK Tábor.

„Měli jsme trochu problémy se sestavou, protože několik hráčů nemohlo z pracovních či soukromých důvodů, a tak jsme jeli na pohár s obavami. Ale ukázala se zkušenost našich hráčů a zápasy proti týmům z nižších soutěží jsme zvládli. Takže s výsledky prvního kola jsem spokojen,“ zhodnotil výkon svého týmu trenér Jiří Kratochvíl.

Štíři se ve druhém kole poháru utkají s Pacovskými Honzíky v neděli 6. září od 20 hodin v Pelhřimově. Soupeřem Tábora bude SK Florbal Benešov.

Napsal Aleš Skok
Foto: Pavel Kohout

Štítky Generali Česká pojišťovna, Strakonice, Písek, Jindřichův Hradec, Pavel Kohout, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři prošli prvním kolem poháru bez zaváhání  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.