Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Běžci rozsvítí noční České Budějovice

Další ročník události nočního běhu pro širokou veřejnost se chystá v jihočeské metropoli na druhou říjnovou sobotu, tedy 10. října. V Českých Budějovicích se uskuteční závod běžeckého seriálu Night Run 2015. Svým během pomohou účastníci nejen svému zdraví, ale i veřejné sbírce proti rakovině prsu.

Atmosféra noci činí z každé metropole úplně jiné město. Dopravní ruch poleví, ulice zahalí světlo pouličních lamp a město se významně zklidní. Večerní běh si mohou zájemci o pohyb užít v sobotu 10. října v Českých Budějovicích, které jsou letos předposlední zastávkou úspěšného seriálu nočních běžeckých závodů Night Run 2015.

Akce bude mít zázemí na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích a po Night Run 2015 v městech Ostrava, Hradec Králové, Brno, Most a Praha je i v Českých Budějovicích očekávána účast několika stovek běžců různých věkových i výkonnostních kategorií. Závody Night Run 2015 jsou koncipovány jako sportovní akce pro širokou veřejnost, takže na své si tu přijde každý.

Hlavní závod Night Run měří 10 kilometrů a poběží se v centru města, ale i po břehu řeky Vltavy. Kromě něj se ale uskuteční také AVON běh na 5 kilometrů a závody dětí na 1 až 4 kilometry. Část ze startovného AVON běhu poputuje na konto AVON proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu, ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 korun z každého startovného. Čím víc tedy poběží, tím větší bude vyjádřena solidarita s nemocnými a jejich rodinami.

Night Run České Budějovice odstartuje již v 16 hodin dětskými závody, hlavní závod na 10 kilometrů odstartuje přesně v 18:00 a pět minut poté kratší AVON běh. Po skončení závodu je pro všechny účastníky připraveno bohaté občerstvení, medaile a hodnotné ceny pro vítěze jednotlivých kategorií.

Běh je podle odborníků jednou z nejzdravějších pohybových aktivit vůbec. A když tím pomůžete prospěšné věci, získají tím vaše výkony úplně jiný, větší rozměr. Tak obujte tenisky a pojďte do toho!

Více informací a přihlášky najdete na stránkách www.night-run.cz.

Program akce

13:00 - 17:00 Registrace a prezence závodníků
13:00 - 15:30 Registrace a prezence dětí
16:00 - 17:00 Dětské závody RWE KIDS CUP
17:15 - 17:45 Vyhlášení dětských závodů
17:30 - 17:50 Řazení běžců na start Night Run a AVON běh
17:50 - 17:55 Rozprava k závodu
18:00 - 18:05 Start Night Run České Budějovice
18:05 - 18:15 Start AVON běh České Budějovice
19:30 - 20:30 Vyhlášení

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, rakovina prsu, Avon, Praha, Brno, Ostrava, Hradec Králové, Náměstí Přemysla Otakara II., Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžci rozsvítí noční České Budějovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.