Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příští úterý se uskuteční druhý ročník Sportovních her seniorů Jihočeského kraje

Druhý ročník Sportovních her seniorů Jihočeského kraje pořádá občanské sdružení Akademický klub třetího věku Aktiv ve spolupráci se Sokolskou župou jihočeskou pro všechny aktivní jihočeské seniory, dále partnerské seniorské skupiny z ostatních krajů a zahraničí. Akce je organizována jako 2. ročník při příležitosti oslav 750 let města České Budějovice.

Akce je součástí celoevropské kampaně MOVE Week 2015. Jedná se o jednodenní sportovní soutěž všech občanů věkové kategorie 60+, ve které nejde primárně o sportovní výkony, ale o radost z pohybu a sportovní setkání aktivních seniorů, navázání a prohloubení partnerství mezi seniorskými organizacemi. Tuto akci spolufinancuje Statutární město České Budějovice. Nad akcí převzal záštitu náměstek primátora města České Budějovice Petr Holický a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Hry se uskuteční na atletickém stadionu T. J. Sokol České Budějovice v úterý 22. září 2015 od 8 do 16 hodin Organizátor předpokládá účast přibližně 150 soutěžících a přibližně stejný počet diváků.

Účastníci budou soutěžit v následujících sportovních disciplínách: pétanque, plavání 100 metrů, nordic walking, štafeta 4x 100 metrů, ruské kuželky, hod kriketovým míčkem, hod míčem na koš a slalomový běh. Při nepřízni počasí mají organizátoři připravené disciplíny v tělocvičně.

V průběhu celého dne budou pro všechny návštěvníky organizovány doprovodné akce jako například měření tlaku, sluchu, zraku a glykemie, ukázky cvičení pro seniory, paměťové a motorické hry. Účast soutěžících a diváků je na Sportovních her seniorů Jihočeského kraje zdarma. Projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a Jihočeským krajem.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, České Budějovice, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští úterý se uskuteční druhý ročník Sportovních her seniorů Jihočeského kraje  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.