Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Letní biatlonisté ze Starého Města přivezli z MČR několik medailí

Letní biatlonová sezona je pomalu u konce a jedním z posledních závodů bylo mistrovství České republiky žactva, které se konalo v Břidličné o víkendu 19. a 20. září. V sobotu byl na programu rychlostní závod a štafety, v neděli závod s hromadným startem.

V sobotním rychlostním závodě se v kategorii žáci A umístil na třetí příčce Tomáš Geisler z KB Staré Město pod Landštejnem. V žácích B si pro stříbrnou medaili doběhl jeho týmový parťák Jáchym Kaplan. V žácích C vystoupal na bronzový stupínek Marek Liščák ze Starého Města.

Pro titul mistrů republiky si biatlonisté ze Starého Města pod Landštejnem doběhli ve štafetovém závodě žáků A, která měla složení Richard Vašíček, Ondřej Poledník a Tomáš Geisler. Stejné umístění získala také štafeta v kategorii žáci B ve složení Jáchym Kaplan, Adam Mikulášek a Vítek Mikulášek. Pomyslný hattrick dokončili žáci C. Štafeta ve složení Ondřej Geisler, Štěpán Pokorný a Marek Liščák si doběhla pro titul s osmivteřinovým náskokem.

V nedělním závodě žáků B s hromadným startem zopakoval svůj sobotní výsledek Jáchym Kaplan, který si opět doběhl pro stříbrnou medaili. Jedinou individuální zlatou medaili získal v žácích C Marek Liščák.

V celkovém žebříčku skončil v žácích A Tomáš Geisler na třetí pozici. Jáchym Kaplan v žácích B o pozici lépe a žáky C ovládl Marek Liščák a stal se tak vítězem žebříčku Českého poháru v letním biatlonu. V dívčí kategorii žákyně C se umístila na celkovém třetím místě Veronika Trávníčková rovněž ze Starého Města pod Landštejnem.

Mladí biatlonisté ze Starého Města tak zvítězili v týmové soutěži Českého poháru a ovládli kategorii žactva v letní sezoně 2015.

Autoři

Štítky letní biatlon, biatlonista, Česko, Staré Město pod Landštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní biatlonisté ze Starého Města přivezli z MČR několik medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.