Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ČK motorsport vysílá na „legendy“ Škodu 130 RS

V nabitém seznamu přihlášených posádek do třináctého ročníku Rallylegend v San Marinu letos nechybí zástupci ČK motorsportu. Jihočeský tým bude na Apeninském poloostrově reprezentovat posádka Marcel Tuček - Karel Mach se speciálem Škoda 130 RS.

Týmová „eresa“ se vrací do San Marina poprvé od roku 2012, kdy ji tam již počtvrté vodil zkušený katovický pilot Jiří Trojan. Toho však v létě potkala nezaviněná civilní autonehoda, a tak boj o sekundy musí tentokrát vyměnit za rekonvalescenci svých zranění.

Za volant Škody 130 RS z roku 1976 tedy usedne Marcel Tuček, navigovat jej bude Karel Mach. „Jsem rád za příležitost, kterou jsem od ČK motorsportu dostal. Model 130 RS jsem v osmdesátých letech stavěl jako mechanik a řídil ho pouze při testech. Jinak jsem v něm závodil jen jako spolujezdec, poprvé v roce 1981 při Rallye Sigma v Olomouci,“ zavzpomínal létající Chod. „Do San Marina se těším, bude to pro mě vzpomínka na mladá léta, kdy jsme jezdili na Piancavallo nebo do Verony. Navíc v Itálii se vždy sejde kolem trati spousta nadšených diváků, kteří si závody opravdu užívají.“

Soutěže se měl zúčastnit také bývalý tovární pilot AZNP Mladá Boleslav Jiří Urban s další Škodou 130 RS, kvůli zdravotní indispozici se však musel o uplynulém víkendu odhlásit.

13th Rallylegend se koná ve dnech 8. až 11. října 2015 v pátém nejmenším státe na světě - Republice San Marino ležící poblíž italského letoviska Rimini.

Autoři | Foto Luboš Šalát

Štítky Škoda 130 RS, motorsport, San Marino, Karel Mach, Jiří Trojan, ŠKODA AUTO a.s., Itálie, Jiří Urban, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČK motorsport vysílá na „legendy“ Škodu 130 RS  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.