Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štíři díky skvělé třetí třetině zdolali první tým tabulky

Pouhé dva dny po nepovedeném zápasu v Chomutově nastoupili florbalisté Štírů na domácí palubovce proti, do té doby vedoucímu týmu, Kadani. Kati byli jediní, kteří dokázali v prvních dvou kolech bodovat naplno a byli tak mírnými favority.

Utkání začalo ve velkém tempu a se spoustou šancí na obou stranách. Gólmani však byli oporami svých týmů. Bezgólový stav změnila až přesilová hra hostů. Marek Pačmag se stal úvodním střelcem zápasu, poté, co se štěstím procedil míček za Kunsta. Ke konci první třetiny měl ještě velkou příležitost Kudláček, ale ani on si Burdu nepřišel.

I druhá třetina začala pohledným a vyrovnaným florbalem. Šance opět na obou stranách, ale skóre stále ukazovalo stav 1:0 pro hostující Kadaň. Českobudějovickým hráčům se v prostřední části naskytly dvě přesilové hry, ale ani jednu se jim nepodařilo využít. Za to přišel trest. Na rozdíl dvou branek zvyšoval kadaňský Jakub Procházka. Půl minuty před koncem druhé třetiny však dokázal snížit Pavel Formánek a domácí byli opět ve hře.

Začátek poslední periody patřil Kadani, ale Kunst předvedl několik skvělých zákroků. Ve 47. minutě se Jihočechům konečně podařilo vyrovnat. Přesnou střelou se prezentoval Lukáš Malý. O tři minuty později držel Lukáš Malý balonek na hokejce, dva hráči se ho snažili obrat, ale střelou mezi dvěma hostujícími překvapil i gólmana Burdu a strhl vedení na stranu Českých Budějovic. Čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Deset vteřin po druhé Malého brance se prosadil Jindřich Hrdý. Stejný hráč se radoval z branky také v 52. minutě, ale původně uznaná branka byla nakonec rozhodčími odvolána a stav byl stále 4:2. Na dostřel se hosté dostali díky Martinu Žemličkovi, který upěl střelou z volného úderu. Šanci opět zvýšit na rozdíl dvou branek měl Malý, ale při trestném střílení selhal. Možnost vyrovnání se tak naskytla hostům, kteří tři a půl minuty před koncem dostali další možnost přesilové hry. Štíři ale své oslabení zvládli a zvítězili v poměru 4:3.

„Ze soupeře jsme měli respekt, jelikož v sobotu nastřílel Strakonicím 17 gólů, a myslím, že nám to pomohlo. Kadaň jsme nepodcenili, hráli jsme zodpovědně a ve druhé polovině utkání jsme podle mě byli lepším týmem. Díky tomu se nám podařilo skóre otočit z 0:2 na 4:2 a nakonec jsme ubránili těsné vítězství,“ zhodnotil těžké utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Další utkání čeká Štíry ve čtvrtek 8. října od 20:15, kdy v českobudějovické Sportovní hale přivítají prvoligový tým Kladna v rámci 5. kola Poháru České pojišťovny.

FBC Štíři České Budějovice - FBC DDM Kati Kadaň A 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: : 40. Formánek (Staněk), 47. Malý (Vilímek), 50. Malý (Staněk), 50. Hrdý (Žáček) - 13. Pačmag (Turek), 39. Procházka (Pačmag), 54. Žemlička (Štěrba). Střely: 25:29. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Rozhodčí: Pěnička, Šafář. Diváci: 56.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Kudláček, Valdauf, Vilímek, Žáček, Havelka, Klouda - Staněk, Formánek, Hrdý, Novotný, Zavacký, Froněk, Majner, Malý, Slepička.

FBC DDM Kati Kadaň A: Burda (Janůšek) - Solar, Bendl, Procházka, Hanzlíček, Limberg, Kičura, Dolanský, Žemlička, Turek, Odlas M., Pačmag, Štěrba, Šíma, Zýka, Vopelák, Odlaj J.

Štítky Sportovní klub Kadaň, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, přesilová hra, Rytíři Kladno, Generali Česká pojišťovna, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři díky skvělé třetí třetině zdolali první tým tabulky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.