Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tvrdé utkání v Plzni Štíři nezvládli, jejich kolegyně urvaly z dvojzápasu tři body

Čtvrté kolo měla na programu Národní liga a Štíři cestovali na půdu Plzně. Domácí Plzeň měla Štírům co vracet, protože v loňském čtvrtfinále ji českobudějovičtí hráči vyřadili 3:0 na zápasy. Sobotní zápas však zvládla lépe Plzeň, která zvítězila 9:7. Ženy hrály v sobotu v Kladně a poprvé v sezoně zvítězily. Kladno porazily 4:3. O den později zavítaly do Mladé Boleslavi, kde podlehly vysoko 2:12.

Mužské utkání bylo vyhecované již od úvodního buly a bylo jasné, že se nebude hrát v rukavičkách. Domácí se navíc dostali v sedmé minutě do vedení zásluhou Davida Šůse. V jedenácté minutě byla Jihočechům ponechána výhoda, kterou zužitkoval tvrdou ranou Lukáš Malý. Minutu před koncem první části se hosté dokonce dostali do vedení. Přesilovou hru využil z bezprostřední blízkosti Petr Žáček.

Prostřední část začali Štíři na výbornou. Z velkého úhlu se neskutečně přesnou střelou prezentoval Václav Hejplík, který zvýšil na rozdíl dvou branek. Ve 24. minutě bylo vedení hostů opět jednogólové. David Šůs střílel z volného úderu nikým neatakován a díky teči jednoho z domácích obránců skončil míček za zády Kunsta. Následně dostala Plzeň možnost přesilové hry, kterou dokázala využít. Daniel Nicklas se prosadil s velkým štěstím z nulového úhlu. Vedení na štírskou stranu strhl povedenou střelou Jindřich Hrdý. To ale budějckým florbalistům vydrželo pouze dvě minuty. Z dorážky vyrovnal na 4:4 Marek Zíka. Dvacet vteřin před koncem měli hosté možnost zajímavé standardní situace, ale špatná rozehrávka poslala do brejku Radka Caltu, který neměl s Kunstem problém.

Ve třetí třetině viděli diváci gólovou smršť. Na 6:4 zvyšoval skoro z půlky hřiště Jaromír Täuber. O minutu později snižoval Václav Hejplík na rozdíl jedné branky. Ihned po buly však skóroval plzeňský Radek Calta. A o další minutu nato vedli Západočeši již o tři góly. Přesně zamířil Marek Zíka. Ve 47. minutě krásnou střelou snižoval Pavel Formánek. Devátou branku domácích zaznamenal Filip Rybnikár, který měl při zakončení štěstí, jelikož jeho střela byla tečována jedním z hostujících beků. V 56. minutě vykřesal jiskru naděje Václav Staněk, jenž se ocitl sám před Kohoutem a zkušeně skóroval. Domácí si už závěr utkání pohlídali a Štíři tak podlehli Plzni 7:9.

„Do Plzně jsme jeli bez několika hráčů základní sestavy a bylo to znát. Chyběla nám větší bojovnost a i víc ‚šťávy‘, což mohlo být způsobené i tím, že dva dny předtím jsme hráli pohárový zápas s Kladnem. Teď nás v sobotu doma čekají Čelákovice a věřím, že podáme úplně jiný výkon a zvítězíme,“ řekl k utkání lodivod Štírů Jiří Kratochvíl.

Šanci na reparát budou mít českobudějovičtí florbalisté v sobotu 17. října, kdy ve Sportovní hale přivítají od 19 hodin tým Čelákovic.

FBC Plzeň - FBC Štíři České Budějovice 9:7 (1:2, 4:2, 4:3)

Branky a nahrávky: 7. Šůs, 24. Šůs (Eichler), 26. Nicklas, 37. Zíka (Calta), 40. Calta, 44. Täuber (Kůst), 45. Calta (Kůst), 46. Zíka (Kůst), 53. Rybnikár (Eichler) - 11. Malý (Kudláček), 19. Žáček (Hrdý), 21. Hejplík (Hrdý), 35. Hrdý (Farka), 45. Hejplík (Froněk), 47. Formánek (Farka), 56. Staněk (Malý). Střely: 24:26. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Rozhodčí: Kytler, Sommer. Diváci: 63.

FBC Plzeň: Kohout (Ščurko) - Nicklas, Calta, Eichler, Šůs, Rybnikár, Kůst, Linc, Válka, Täuber, Zíka, Kleiner.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Kudláček, Valdauf, Slepička, Farka - Staněk, Formánek, Hrdý, Hejplík, Žáček, Skok, Froněk, Majner, Malý.

Ženy si pro své první body zajely na palubovku Kladna, kde dokázaly zvítězit 4:3.

Štírky se radovaly hned ze své první střely na branku. Ludmila Pohlová se zorientovala v chumlu před brankou nejlépe a poslala Jihočešky do vedení. Na 2:0 zvyšovala z hranice velkého brankoviště Andrea Dostálová. Štírky si první třetinu pohlídaly a do druhé tak šly s dvougólovým náskokem.

Ve 25. minutě bylo na lavičce hostujících Štírek ještě veseleji. Dostálová našla před brankou Veroniku Jedličkovou a ta bez problémů trefila prázdnou bránu. Po půl hodině hry se radovaly také domácí hráčky. Střelu Svobodové dorazila Jessica Keszi. Poté se ze vzduchu trefila Jana Micková a Kanonýrky byly opět ve hře. Ještě před jejich vyrovnáním padly dvě červené karty. Domácí Micková hodila hokejkou po Zahradníkové, která se po ní následně ohnala. Obě se tak poroučely předčasně do sprch a Mickovou čeká dokonce disciplinární řízení. Půl minuty před koncem druhé třetiny se už kladenským hráčkám podařilo vyrovnat. Odražený balonek uklidila do branky Lucie Prchalová.

Zápas tak začínal prakticky od nuly. V 52. minutě ale českobudějovické hráčky rozhodly. Rozhodující branku vstřelila Barbora Holmanová.

„Konečně jsme přivezli domů první tři body, za které jsme rádi. Hráli jsme koncentrovaně a zodpovědně, i když jsme si druhou třetinou zkomplikovali zápas, tak jsme ho nakonec dotáhli do vítězného konce,“ zhodnotil utkání trenér Luboš Hanšpach.

Štírky se tak radovaly z premiérových tří bodů v první lize.

FBC Kanonýrky Kladno - FBC Štíři České Budějovice 3:4 (0:2, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Keszi (Svobodová), 35. Micková, 40. Prchalová - 5. Pohlová (Kašparová), 12. Dostálová (Jedličková), 25. Jedličková (Dostálová), 52. Holmanová (Janošťáková L.). Střely: 24:25. Vyloučení: 0:1 + Micková ČK (KLA) a Zahradníková ČK (CEB). Bez využitíRozhodčí: Herman, Oriš. Diváci: 66.

FBC Kanonýrky Kladno: Moulisová (Lukáčová) - Horáková, Kopřivová, Prchalová, Svobodová, Micková, Hubrová, Semencová, Bartošová, Liptáková, Keszi, Strašíková, Hyková, Tonová.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Holmanová, Linhartová, Pohlová, Dostálová, Kašparová, Juhaňáková, Tichá, Minářová, Šraierová.

Druhé utkání už budějckým florbalistkám nevyšlo a s Mladou Boleslaví prohrály vysoko 2:12.

Domácí hráčky byly lepší již od první minuty a dokázaly to již po 40 sekundách hry. Kristýna Sobotková poslala domácí do vedení. Stejná hráčka zvyšovala na 2:0 v deváté minutě přesnou a tvrdou ranou. Ve 13. minutě mohly Štírky snížit zásluhou Petry Janošťákové, ale ta svůj brejk gólově nezakončila. A tak přišel trest. Nejprve se prosadila Tereza Kabátová a o pár sekund později Kristýna Viktorová. Po první třetině tak vedly domácí hráčky 4:0.

Druhou třetinu začaly lépe Budějčandy. Svůj únik zakončila přesně Lada Janošťáková. Po sérii několika střel vstřelila pátou branku Tereza Kabátová. Poté se opět radovaly hostující hráčky. Petra Janošťáková zužitkovala přihrávku Tiché a snížila. Ve 35. minutě zkompletovala hattrick Tereza Kabátová a Středočešky vedly 6:2.

Začátek třetí třetiny a sedmá branka za Juhaňákovou. Míček za její záda poslala juniorka Michaela Heráková. Ve 45. minutě vstřelila hattrick již druhá hráčka. Kristýna Sobotková se odhodlala k samostatnému průniku a hostující gólmanku překonala. V těžké pozici se prosadila Barbora Filková a skóre bylo v tu chvíli 9:2. Trenéři Štírek tak sáhli osm minut před koncem ke hře v šesti. Postupně se do prázdné branky trefily Tereza Kabátová, Alena Machačová a Kristýna Dvořáková.

„Jednalo se o úplně jiného soupeře než v předchozím zápase, a i když jsme si řekli, na co si máme dávat pozor, tak jsme zaspali začátek. Díky tomu jsme prohráli první třetinu 0:4. Druhá se nám podařila, ale díky začátku poslední části, kde jsme během pěti minut dostali tři góly, bylo po zápase. Protihráčky byly lepší, ale zase nám to dalo mnoho zkušeností a poznatků do dalších utkání,“ dodal k utkání Luboš Hanšpach.

Další utkání čekají Štírky za dva týdny. O víkendu 24. a 25. října přivítají ve Sportovní hale FbC Panthers a FBŠ SLAVIA Plzeň.

Florbalová akademie MB-NBK – FBC Štíři Č. Budějovice 12:2 (4:0, 2:2, 6:0)

Branky a nahrávky: 1. Sobotková (Kabátová), 9. Sobotková (Kabátová), 13. Kabátová (Palatínusová), 14. Viktorová (Menzelová), 33. Kabátová (Sobotková), 35. Kabátová (Palatínusová), 43. Heráková (Palatínusová), 45. Sobotková (Machačová), 46. Filková (Planá), 56. Kabátová (Palatínusová), 59. Machačová (Sobotková), 59. Dvořáková (Viktorová) - 25. Janošťáková L. (Zahradníková), 34. Janošťáková P. (Tichá). Střely: 54:11. Bez vyloučeníRozhodčí: Žofka, Šedová. 

Florbalová akademie MB-NBK: Petráková (Karli) - Menzelová, Najbrtová, Nováková, Kabátová, Kubíčková, Nejedlá, Planá, Filková, Culková, Kopecká, Sobotková, Viktorová, Dvořáková, Gregorová, Palatínusová, Heráková, Machačová.

FBC Štíři České Budějovice: Juhaňáková - Janošťáková P., Polívková, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Holmanová, Linhartová, Pohlová, Dostálová, Kašparová, Tichá, Minářová, Šraierová.

Autoři

Štítky HC Škoda Plzeň, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, Václav Staněk, florbalista, Planá, Čelákovice, FbC Panthers, FBŠ Slavia Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tvrdé utkání v Plzni Štíři nezvládli, jejich kolegyně urvaly z dvojzápasu tři body  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.