Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Během regionálních her v CrossFitu překonávali závodníci v Performance Power Center své limity

V nedávno otevřeném Performance Power Center České Budějovice se minulý víkend uskutečnily první regionální hry těch, kteří jsou vyznavači CrossFitu. A bylo se na co dívat. Startovní listina byla našlapaná a dopředu nebylo jediného favorita. Klání tak bylo napínavé až do konce.

Všichni zúčastnění se vybičovali až k heroickým výkonům, přesto mezi nimi byly drobné rozdíly, které rozhodly o konečném pořadí PPC Regional Games. V kategorii žen se z vítězství radovala Daniela Krčová, jež jen o kousíček porazila Petru Pavlíkovou. Bronzovou příčku brala Klára Mrázová.

„I přesto, že v Českých Budějovicích zatím není CrossFit příliš známý, přitáhly sobotní závody mnoho účastníků a prověřily všestrannost všech závodníků. Hodně se vzpíralo, za to jsem ráda, protože vzpírání je moje silná stránka. Váha pro silové cviky mohla být nastavena o něco výše. Nechyběly ani dvojskoky přes švihadlo, hrazda, KB swingy a výšlapy na bednu se závažím. Všichni závodníci jeli na maximum až do poslední chvíle. Proto bych chtěla poděkovat všem, kteří mě podporovali a fandili mi, dodalo mi to neskutečnou energii. Závody měly i drobné ‚mouchy‘, ale to přisuzuji premiéře. Užila jsem si je a doufám, že se jejich konání stane v Českých Budějovicích tradicí,“ říká vítězka mezi ženami.

Mezi muži byl výsledek ještě těsnější. Pouze o jediný bod zvítězil Kristián Rajniak před Martinem Květoněm. Třetí místo vybojoval Jan Koudelka. „S naším CrossFit týmem jsme byli na tyto závody velice zvědaví. Musím říct, že byly celkem vydařené z organizačního hlediska. A s našimi výkony jsme byli velmi spokojeni. Doufám, že na tyto závody navážou a příště se sejdeme v ještě větším počtu závodníků,“ doplňuje Rajniak.

Radost ze závodů měli i organizátoři z Performance Power Center České Budějovice. „Z našeho pohledu jsme s prvními hrami maximálně spokojeni. Bylo to hlavně o seznámení začátečníků s tím, jak to na takových akcích vůbec chodí. Dále se mohli srovnat s těmi nejlepšími z celého regionu, protože k nám zavítali závodníci z gymů po celém kraji. Zjistili, na čem je třeba dále pracovat. Sešla se zde opravdu skvělá parta nadšených sportovců a jsme rádi, že to mohlo být zrovna pod naší střechou. Děkujeme Vencovi Mrázovi a našemu trenérovi za perfektní spoluorganizaci. Díky němu si všichni účastníci sáhnuli na dno,“ dodává jeden ze spolumajitelů Dominik Kodras.

Foto milanpruher.com

Štítky České Budějovice, CrossFit, Jan Koudelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během regionálních her v CrossFitu překonávali závodníci v Performance Power Center své limity  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.