Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeši uspěli na mistrovství Allkampf-Jitsu v Německu

Čtyři jihočeské kluby vyslaly do Německa své borce na 14. Mezinárodní mistrovství Německa v sebeobranném systému Allkampf-Jitsu. V Bavorském Schwabmünchenu se v konkurenci 102 závodníků neztratili.

Kromě Jihočechů do Německa žádný jiný český klub nedorazil,“ uvedl trenér oddílů AKJ SKP České Budějovice a TJK Nové Hrady Martin Hermann. Jihočechy reprezentovali zástupci z oddílů bojových umění z Milevska, Písku, Nových Hradů a Českých Budějovic.

Soutěž v Allkampf-Jitsu se skládá ze třech disciplín - kata, randori a tameshi-wari, kdy se body dosažené v jednotlivých disciplínách sčítají. „Našim závodníkům se hned od začátku dařilo, když v kategorii ženy B obsadila 1. místo Denisa Bošanská z SKP České Budějovice. Mezi muži B vybojovali z Nových Hradů 1. místo Ladislav Bárta a v kategorii muži C získal 2. místo Tomáš Hermann,“ dodal dále Hermann. I v dalších kategoriích se Jihočeši neztratili a postupně získali 3. místo (Jaroslav Horský, SKP) a 2. místo (Martin Hermann) i Michal Strnad starší.

V soutěži družstev nad 18 let zvítězil díky skvěle zacvičené kata a synchronizovanému přerážení tým TJK Nové Hrady ve složení Martin a Tomáš Hermannovi a Ladislav Bárta. Stříbrnou medaili si odvezl tým SKP České Budějovice ve složení Denisa Patricie Bošanská, Jaroslav Horský a Michal Stolička. Mezi juniorskými družstvy se podařilo vybojovat stříbrnou medaili týmu ve složení Michaela a Libor Kuchařovi (Trhové Sviny) a David Králíček (SKP České Budějovice).

Závodníkům Sportovního klubu policie České Budějovice se dařilo i v žákovských a juniorských kategoriích. V kategorii K5 starší žákyně zvítězila Andrea Krebsová (SKP České Budějovice), 2. místo získala Michaela Kuchařová (Trhové Sviny) a v této kategorii obsadila 3. místo v disciplíně kata Lenka Přibylová (SKP České Budějovice).

V kategorii mladší žáci K2A zvítězil Michal Strnad mladší z SKP České Budějovice. Mezi mladšími žáky v kategorii K4 od 6. kyu zvítězil Jakub Veselka a druhou příčku obsadil Stanislav Svoboda (SKP České Budějovice). V kategorii starší žákyně K3A do 7.kyu zvítězila Blanka Bušková (Trhové Sviny) a stříbrnou medaili získala v této kategorii Tereza Vondrysková (SKP České Budějovice).

Dále v kategorii starší žáci do 7.kyu vybojoval 2. místo Ondřej Pancíř (Trhové Sviny). V juniorské kategorii JM2 zvítězil Libor Kuchař a další junior David Králíček získal 2. místo v kategorii JM1. Bronzovou medaili vybojovala v kategorii JW1 Barbora Neubauerová,“ dodal Hermann. V odpoledním bloku, který patřil sportovnímu zápasu Fighting, získal zlato Ladislav Bárta i Tomáš Hermann. 

Štítky Allkampf-Jitsu, Německo, SKP České Budějovice, Martin Hermann, Trhové Sviny, České Budějovice, stříbrná medaile, Michal Strnad, Nové Hrady, Pražská konzervatoř, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši uspěli na mistrovství Allkampf-Jitsu v Německu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.