Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Štíři si odvezli ze hřiště lídra bod, stejně na tom byly i ženy

K šestému kolu Národní ligy zajížděli štírští florbalisté na hřiště prvních Karlových Varů. Budějčtí hráči se dostali do vedení 3:0, ale to jim stačilo pouze k zisku jednoho bodu za prohru 5:6 v prodloužení. Ženy se utkaly v sobotu s pražskými Panthers a ačkoliv vedly dokonce 4:0, tak nakonec podlehly 6:7 po nájezdech. Nedělní utkání s Plzní se jim vůbec nepovedlo a prohrály 3:12.

Štíři vtrhli do utkání v Karlových Varech ve velkém stylu. Už na konci druhé minuty se dostali do vedení. Pavel Formánek využil chyby jednoho z domácích hráčů a Leitnera prostřelil mezi nohama. O minutu později už to bylo o dvě branky. Malého střelu tečoval na hranici velkého brankoviště Michael Kudláček a bylo to 2:0. I nadále byli hosté lepším týmem, ale trápilo je zakončení. Na 3:0 tak zvyšoval až Jindřich Hrdý. Sedmnáct vteřin před koncem úvodní části prošel Havelka téměř celé hřiště, na zadní tyči našel Hrdého a ten v pohodě skóroval.

Do druhé třetiny jakoby vstoupily úplně jiné týmy. Hurikáni zatlačili Štíry před vlastní brankou a odměnou jim byla přesilová hra. Tu se jim podařilo využít dvě vteřiny před jejím koncem. Daniel Macek dostal křižnou přihrávku a podstřelil Kunsta. V polovině zápasu už to bylo opět pouze o jednu branku. Pěknou střelou se prosadil Jan Smolka. Karlovarští byli ve druhé třetině lepším týmem a po zásluze se jim podařilo vyrovnat. Krásnou střelu z první téměř z půlky hřiště vyslal Jan Mazanec a vymetl pavouky v pravém horním rohu Kunstovy branky. Tři vteřiny před koncem druhé třetiny už domácí vedli. Matouš Bečka chtěl bekhendem nahazovat míček před branku, přihrávka mu sjela a projela Kunstovi mezi nohami.

Po 45 minutách ale bylo opět vyrovnáno. Dobře zahranou standardní situaci gólově využil Václav Staněk. Nicméně domácím se naskytla další přesilová hra, kterou opět dokázali přetavit gól. Šest vteřin před jejím koncem se od mantinelu opět do balonku Štěpán Mosler a trefil šibenici Kunstovy svatyně. Jihočechům se však do konce základní hrací doby ještě povedlo vyrovnat. Na 5:5 vyrovnal nejzkušenější hráč hostů Ondřej Havelka.

Na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení. To po minutě a půl ukončil Štěpán Mosler, který překonal Kunsta až neuvěřitelně přesnou střelou od pravého mantinelu.

„K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, chytli jsme tempo a v první třetině jsme v podstatě nedali soupeři čuchnout. Byli jsme dominantní a skóre 3:0 odpovídalo průběhu hry. Nicméně letos je pro nás kámen úrazu druhá třetina. Ačkoliv jsme si říkali v šatně, že nesmíme polevit, tak jsme druhou třetinu odehráli tragicky a soupeř stačil otočit skóre na 4:3. V tu chvíli jsme nebyli schopni vyhrát ani jediný souboj. Dokázali jsme se z toho otřepat a třetí třetina byla opět o poznání lepší. Dokázali jsme vyrovnat nepříznivý stav a se soupeřem jsme se přetahovali až do konce zápasu. V prodloužení byl, bohužel, šťastnější soupeř. Myslím si ale, že bod z hřiště prvního celku tabulky není špatný. Na jednu stranu jsem s bodem spokojený, ale když si vzpomenu, že jsme vedli 3:0, tak mám smíšené pocity,“ zhodnotil utkání kapitán Štírů Michael Kudláček.

Štíři se tak stali prvním týmem, který dokázal na karlovarské palubovce vybojovat alespoň bod. Další utkání je čeká už ve středu 28. října, kdy zajíždí na půdu Turnova.

FB Hurrican Karlovy Vary - FBC Štíři Č. Budějovice 6:5p (0:3, 4:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Macek (Bečka), 31. Smolka (Rybka), 38. Mazanec (Novák), 40. Bečka, 48. Mosler (Mazanec), 62. Mosler (Novák) - 2. Formánek, 3. Kudláček (Malý), 20. Hrdý (Havelka), 45. Staněk (Měřička), 54. Havelka (Froněk). Střely: 36:33. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Rozhodčí: Kapr, Tichý. Diváci: 90.

FB Hurrican Karlovy Vary: Leitner  Růžeč, Hejl, Oliverius, Smolka, Novák, Mosler, Macek, Gasparik, Kalina, Rybka, Ujhelyi, Bečka, Mazanec, Černý, Soukup, Novotný.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst - Kudláček, Valdauf, Žáček, Havelka, Zavacký, Slepička - Staněk, Měřička, Malý - Froněk, Hrdý, Hejplík - Skok, Formánek, Majner.

První utkání žen mělo podobný průběh jako utkání mužů v Karlových Varech. Ve čtvrté minutě se štírky dostaly do vedení zásluhou Veroniky Jedličkové. V 10. minutě se předvedla sesterská dvojce Kristýna a Klára Minářová. Kristýna Minářová našla v brejku svou starší sestru, Klára Minářová si položila gólmanku a zvýšila na 2:0. Do konce třetiny se prosadila přesnou střelou Veronika Trendová a do šaten se šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny obešla Andrea Dostálová dvě hráčky a následnou střelou překonala také Hrubou. Pak se domácí hráčky zasekly. Pantherky se dokázaly prosadit ještě do konce třetiny zásluhou Veroniky Bedlekové.

I třetí třetinu tak začínaly štírky s třígólovým vedením. Ve 44. dorazila balonek do prázdné branky hostující Kristýna Lochmannová. Pražankám se dokonce podařilo vyrovnat. Dva podobné góly daly postupně Lýdie Baráková a Anežka Slaná.  Štírky mohly opět strhnout vedení na svou stranu, ale brejk Kláry Minářové skončil na tyči. V 53. minutě se to domácím přece jen podařilo. Jitka Polívková si nabíhala z druhé vlny a prostřelila Hrubou. Po dvou minutách ale opět bylo vyrovnáno. Gólovou trefu si připsala tentokrát Natálie Sátrová. A o minutu později dokonce vedl tým Panthers. Druhou branku v utkání si připsala Kristýna Lochmannová. Štírky to ale nepoložilo a druhou branku vstřelila také Andrea Dostálová. Zápas tedy šel do prodloužení.

V prodloužení se domácí hráčky dostaly do několika zajímavých situací, ale ani jedna neskončila gólem. Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V rozstřelu neuspěla ani jedna ze štírských hráček, kdežto na druhé straně se prosadila Eva Krauskopfová s Natálií Sátrovou a zajistili pražskému týmu jeden bonusový bod.

FBC Štíři Č. Budějovice - FbC Panthers 6:7sn (3:0, 1:1, 2:5 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Jedličková (Janošťáková L.), 10. Minářová Kl. (Minářová Kr.), 19. Trendová (Minářová Kl.), 24. Dostálová (Jedličková), 53. Polívková (Jedličková), 56. Dostálová (Jedličková) – 28. Bedleková (Šusterová), 44. Lochmannová (Sátrová), 47. Baráková (Lochmannová), 48. Slaná (Janoušková), 55. Sátrová (Bedleková), 56. Lochmannová, rozh. nájezd Sátrová. Střely: 19:35. Vyloučení: 0:1. Bez využitíRozhodčí: Janošťák, Brabec. Diváci: 47.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková (Zadinová) - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Minářová Kr., Benešová, Trendová, Linhartová, Pohlová, Šraierová, Kašparová, Juhaňáková, Tichá, Minářová Kl.

FbC Panthers: Hrubá - Lochmannová, Škvorová, Slaná, Šarochová, Škopánová, Kučerová, Baráková, Bedleková, Janoušková, Sátrová, Casado, Krauskopfová, Fabiánová, Nedvědová, Nováková, Šusterová.

Nedělní utkání bylo úplně o něčem jiném. Štírky zaostávaly za Plzní úplně ve všem a prohrály vysoko 3:12.

Domácí nestačily na své soupeřky už od první minuty. Mezi třetí a čtvrtou minutou obdržely tři branky, když se postně trefily Julie Volkmannová, Barbora Mlnáříková a Kateřina Šnebergrová. Pak se sice začaly štírky dostávat trošku do hry, ale góly dávaly opět hráčky Plzně. Na 4:0 zvyšovala opět Barbora Mlnáříková. O dvě minuty později přidala pátou branku Ivana Drugdová. Tři minuty před koncem první třetiny zkompletovala hattrick Barbora Mlnáříková.

Hned na začátku prostřední části dostala pětiminutový trest Jedličková a hostující hráčky se dokázaly jednou prosadit. Podruhé v zápase se trefila Julie Volkmannová. Na 8:0 zvyšovala také svou druhou brankou Ivana Dragounová a vypadalo to na velký debakl. Zbytek druhé třetiny opět ovlivnilo hloupé vyloučení Jedličkové, která dostala červenou kartu a šla předčasně do sprch. Následnou pětiminutovou přesilovku využili Západočešky hned dvakrát. Nejprve Magdalena Kolářová a po ní střelou z půlky hřiště Aneta Nachtmanová.

Do třetí třetiny vstupovaly domácí hráčky se šesti v poli a zkoušely power play. A v čase 42:26 vymazala nulu na straně domácích Kristýna Minářová, která, dokonce v oslabení, tečovala střelu Šraierové. Pak se opět trefovaly hostující florbalistky. Do prázdné branky se trefila Magdalena Kolářová a Nikola Staňková. I přesto se domácím ještě podařilo rozvlnit síťku za Fialovou. Přesnou střelu vyslala Klára Minářová. I poslední slovo měly štírky. Patnáct vteřin před koncem se utkání se krásnou střelou z první prezentovala opět Kristýna Minářová, která si tak v utkání připsala druhou branku.

Další zápas 1. ligy čeká štírky 14. listopadu, kdy ve Sportovní hale přivítají tým Teiwaz Hranice.

FBC Štíři Č. Budějovice - FBŠ SLAVIA Plzeň 3:12 (0:6, 0:4, 3:2)

Branky a nahrávky: 43. Minářová Kr. (Šraierová), 53. Minářová Kl. (Šraierová), 60. Minářová Kr. (Benešová) – 3. Volkmannová (Nachtmanová), 4. Mlnaříková (Drugdová), 4. Šnebergrová (Staňková), 12. Mlnaříková (Drugdová), 13. Drugdová, 17. Mlnaříková (Drugdová), 25. Volkmannová (Staňková), 29. Drugdová (Mlnaříková), 36. Kolářová (Drugdová), 36. Nachtmanová (Novotná), 48. Kolářová (Mlnaříková), 51. Staňková (Fialová). Střely: 22:33. Vyloučení: 2:0 + Jedličková 5 min. + ČK. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Holeček, Vraspír. Diváci: 56.  

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Zadinová, Tušlová, Benešová, Trendová, Linhartová, Pohlová, Šraierová, Kašparová, Juhaňáková, Minářová Kr., Minářová Kl.

FBŠ SLAVIA Plzeň: Fialová (Šindelářová) - Nachtmanová, Machková, Novotná, Knotková, Kolářová, Staňková, Volkmannová, Mlnaříková, Drugdová, Šnebergrová.

Autoři

Štítky HC Škoda Plzeň, HC Energie Karlovy Vary, Florida Panthers, Ondřej Havelka, Madeta Motor České Budějovice, FBC Štíři Č. Budějovice, Václav Staněk, Jan Smolka, FbC Panthers, FB Hurrican Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři si odvezli ze hřiště lídra bod, stejně na tom byly i ženy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.