Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparing Camp nabízel srovnání a studii nových dovedností

V Budějcích se na třídenním Sparing Campu pro karatisty protočily dvě stovky borců. Karatisté trénovali, absolvovali semináře a také bojovali.

Kempu se zúčastnilo přes 240 závodníků z Čech, Slovenska, Maďarska, Izraele a Německa, což je náš rekord co do počtu závodníků tak i zemí,“ uvedl hlavní pořadatel Miroslav Hýsek z TJ Karate České Budějovice.

Kolikátý to byl Camp? Na co všechno se mohli účastníci těšit?
Organizace šestého Sparing Campu byla o to náročnější, jelikož byl kemp rozdělen na dvě části. První část byla věnována samotnému tréninku, kde závodníci zkoušeli nové kombinace, zdokonalovali se v taktice a hlavně měli tu možnost trénovat s cizími závodníky. Sobotní část kempu se nesla ve znamení rozhodovaných zápasů. Zde šlo o to, získávat co nejvíce zkušeností na tatami v reálné podobě. Za celý den mohli závodníci projít až 30 zápasy s různými soupeři, což je celá myšlenka Sparing Campu.

Při zápase se vám ale zranila elitní závodnice Lucie Veithová.
Bohužel si zároveň s Luckou pochroumal rameno i Vojta Kočí, který je stejně jako Lucka v přípravě na mistrovství světa stylu goju-ryu, které se bude konat ve druhé polovině listopadu na Novém Zélandě. Nyní děláme maximum proto, aby se oba dali dohromady a mohli na Novém Zélandě startovat.

Plánujete sedmý ročník?
Určitě. Již nyní hledáme vhodný termín a vypadá to na konec dubna 2016. Jak už psala jedna maminka svého dítěte: „Má to jednu chybu, kemp se koná pouze dvakrát v roce.“

Autoři | Foto Archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky České Budějovice, Nový Zéland, Německo, Izrael, Česko, Maďarsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparing Camp nabízel srovnání a studii nových dovedností  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.