Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Aktualizujeme: Budějčtí karatisté v Indonésii na mistrovství světa medaili nevybojovali

Od soboty 7. listopadu byli reprezentanti z klubu TJ Karate České Budějovice na mládežnickém mistrovství světa v karate, které se konalo na Jakartě. Budějce zastupovalo osm závodníků a pravidelné reporty poskytl trenér TJ Karate České Budějovice a asistent reprezentace Miroslav Hýsek.

Sobota 14. listopadu:

V sobotu měli Jihočeši ve hře dvě poslední želízka v ohni - Marka Řeřichu a Veroniku Halodovou. „Marek Řeřicha měl v prvním kole volný los a čekal na vítěze z duelu Maďarsko - Japonsko. Vítězem se dle papírových předpokladů stal Japonec,“ řekl Hýsek. „Marek si nevedl vůbec špatně. Držel Japonce za stavu 1:1 a po pár Markových útocích, které byly vždy ohodnoceny zvednutím jednoho ze čtyř praporků, což neznamená bod, zabodoval japonský závodník. Markovi se tento stav nepovedlo zvrátit a na úlpném konci inkasoval ještě jednou. Bohužel Japonec podlehl v semifinále španělskému závodníkovi a tak Marek ztratil šanci na repasáž.

Veronika Halodová nastoupila v prvním kole proti Skotce a po vyrovnaném průběhu prohrála těsně 1:2. „Přemožitelka Verči ale do finále neprošla, takže to znamenalo konec,“ dodal Hýsek..

Pátek 13. listopadu:

Bohužel druhý den na světovém šampionátu se nám nedařilo. Monika Burgerová prohrála v 1. kole až na praporky Mexičance, Adriana Crhonková porazila v 1. kole závodnici z Chile 3:0, ale ve 2. kole podlehla závodnici z Taipei 0:2, Tomáš Gabriel podlehl Američanovi a Dominik Mikula porazil v 1. kole Slovince 4:0, ve druhém kole zdolal 3:0 Poláka, ale ve třetím kole po velmi vyrovnaném zápase prohrál 0:2 závodníkovi z Jordánu, řekl k pátečnímu dni Miroslav Hýsek.

Poslední dva zástupci Budějc do turnaje zasáhnou zítra - stříbrný medailista z posledního mistrovství Evropy Marek Řeřicha a černý kůň soutěže Veronika Halodová.

Čtvrtek 12. listopadu:

První soutěžní den mistrovství světa se na tatami ukázaly nejmladší budějcké závodnice - Klára Halodová a Lucie Štroblová. „Pro obě šlo o ostrou premiéru na mistrovství světa. Byla to tedy pro ně velká zkušená,“ uvedl trenér Hýsek. Klára Halodová nastoupila v kategorii dorostenek nad 54 kg, kde narazila na závodnici ze Srbska, Lucie Štroblová šla proti Mexičance.

Klára se od samého začátku snažila být aktivní, ale bohužel inkasovala od soupeřky jeden bod, který nakonec znamenal prohru. Lucka v kategorii dorostenek do 54 kg po vyrovnaném zápase porazila v prvním kole závodnici z Mexika, ale bohužel v následujícím kole podlehla karatistce z Chile. Ta bohužel těsně podlehla v boji o finále a tím Lucka neměla šanci nastoupit v repasáži,“ zhodnotil zápasy Hýsek.

Zítra se na turnaji představí junioři Dominik Mikula, Tomáš Gabriel a juniorky Adriana Crhonková s Monikou Bürgerovou.

Středa 11. listopadu:

Ve středu čekal na reprezentanty trénink již od osmi hodin. Po tréninku a snídani odcestovali trenéři na nutné koučovské testy, po kterých následovalo rozlosování. „Zítra se za budou prát Klára Halodová, která se v prvním kole utká se Srbkou a Lucka Štroblová, která nastoupí proti závodnici z Mexika. Obě naše závodnice startují vůbec poprvé na mistrovství světa a bude to pro ně velká zkušená,“ říká Hýsek.

Úterý 10. listopadu:

Po adaptaci na místní prostředí museli v úterý reprezentanti absolvovat první test mistrovství, kterým byla oficiální registrace závodníků a trenérů. „Měli jsme samozřejmě i trénink. Už jsme upravili i jeho čas vzhledem k blížícímu se startu turnaje,“ bilancoval nad dnem Hýsek. „Velmi důležitý bude ale zítřejší den. S trenéry budeme skládat zkoušky, abychom získali licence pro turnaj.“ Dále je na programu také večerní rozlosování jednotlivých kategorií.

Pondělí 9. listopadu:

Třetí den začal společnou snídaní v osm hodin a dvě hodiny poté byl na programu první trénink. „Konal se ve velkém horku. Bylo kolem 32 stupňů a na všech závodnících byla znatelná únava během 10 minut tréninku, řekl Miroslav Hýsek.

První tréninková jednotka byla krátká. Kvůli aklimatizaci a místním podmínkám trval jen 30 minut. „Po tréninku měli všichni závodníci až do večera volno, který využili k regeneraci v bazénu či nákupům v místním obchodním centru,dodal Hýsek. 

Druhý tréninkový blok byl od 18 hodin místního času. „Počasí už bylo přijatelné. Projevilo se to i na kvalitě tréninku, který probíhal ve svižném a závodním tempu.

Neděle 8. listopadu:

V Česku je o šest hodin méně, takže se všichni členové výpravy musí přizpůsobit na tamní časový posun. „To ale není to nejhorší. Je tady 30 stupňů a obrovská vlhkost,“ říká trenér TJ Karate a asistent reprezentace Miroslav Hýsek.

První dojmy jsme měli zábavné. Cesta z letiště na hotel byla trošku komplikovaná, protože řidič autobusu vůbec nevěděl, kudy na hotel. Hledali jsme ho asi dvě hodiny. Nejzajímavější je zde doprava. Dopravu ovládá chaos nebo dobrovolníci na ulici, kteří se snaží za malý úplatek řídit dopravu,“ dodává Hýsek.

Dnes si reprezentanti poprvé vyzkoušeli trénink v tamních podmínkách. „Byli jsme venku a trénink jsme připravili v lehkém tempu. Nebylo jednoduché v novém prostředí a za takových podmínek pro nás trénovat.“

Odpolední program závodníci vyplnili regenerací v bazénu a odpočinkem. Večer pak měli na programu lehký strečink. Od zítra začne cílená příprava a první závodníci se na turnaji představí ve čtvrtečním programu.

Seznam nominovaných z TJ Karate na MS mládeže v Jakartě:

Klára Halodová (kadetky +54 kg)
Lucie Štroblová (kadetky -54 kg)
Tomáš Gabriel (junioři -55 kg)
Dominik Mikula (junioři -61 kg)
Marek Řeřicha (junioři -76 kg)
Adriana Crhonková (juniorky -48 kg)
Monika Bürgerová (juniorky -53 kg)
Veronika Halodová (U21 -55 kg)

Autoři | Foto Czech National Team

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Jakarta, Indonésie, mistrovství světa, karate, trenér, Mexiko, Chile, Japonsko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktualizujeme: Budějčtí karatisté v Indonésii na mistrovství světa medaili nevybojovali  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.