Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny

Jubilejní 20. ročník Juniorského maratonu se uskuteční v roce 2016. Jeho semifinálová kola se uskuteční v dubnu po celé České republice. Členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v neděli 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha. Neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy má ambiciózní cíl - rozběhat mladé lidi, případně z nich vychovat vytrvalce. Ale především jim dát možnost zažít atmosféru prestižního maratonského závodu.

Juniorský maraton je největší běžecká akce pro studenty středních škol v České republice. V příštím roce se koná jubilejní dvacátý ročník. Závody mají široký společenský přesah, záštitu nad nimi tradičně převzali hejtmani všech zúčastněných krajů i primátoři semifinálových měst a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Český atletický svaz.

Středoškolské běžecké klání provází atmosféra špičkového běžeckého závodu, kde každý účastník obdrží tričko a startovní číslo, zajištěný má i pitný režim a občerstvení. Účastníci se mohou těšit na nezapomenutelný sportovní den a kromě skvělých zážitků si odnesou i dárky od partnerů. Juniorský maraton ocení nejenom studenti, zúčastnit se mohou i učitelé, kteří mohou podpořit svůj tým, a třeba i sestavit vlastní učitelskou štafetu.

„Každým rokem se snažíme zlepšovat naši organizaci i kvalitu závodů. Proto jsme připravili několik novinek pro rok 2016, kdy očekáváme, že se zúčastní až 250 týmů ze všech koutů České republiky. Jednou z novinek je zavedení profesionální čipové časomíry vedle celorepublikového finále také do krajských semifinálových kol. Díky tomu můžeme ocenit individuální výkony běžců a běžkyní,“ uvádí hlavní koordinátor projektu Tomáš Mirovský.

Registrace na Juniorský maraton je zdarma, zástupci jednotlivých škol se mohou hlásit prostřednictvím odkazu www.runczech.com/jmc, kde najdou veškeré potřebné informace o tomto projektu.

„Zastoupení Evropské komise v ČR podporuje Juniorský maraton, protože aktivní sportovní život prospívá zdraví a kvalitě života. Taktéž má nezanedbatelný ekonomický přínos včetně nižších nákladů na zdravotní péči. Přináší také příběhy, které mohou podpořit boj proti problémům mladé generace, jako je nedostatek pohybu a obezita, budování pozitivních sociálních vazeb a aktivní trávení volného času. Nepřímo tak může působit proti užívání alkoholu nebo drog,“ dodává Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR.

V Budějcích se poběží 6. dubna.

Foto Jakub Matoušek

Štítky maratonský běh, Česko, projekt, Volkswagen, RunCzech, Praha, Evropská komise, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Český atletický svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.