Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Alena Benešová se probojovala na prestižní šampionáty

Předminulý víkend proběhl na plaveckém stadionu již 42. ročník Velké ceny města Českých Budějovic v plavání, která byla také prvním kolem Českého poháru. Závody byly rovněž kvalifikačním podnikem jak na mistrovství světa v Barceloně, tak i na mistrovství Evropy a světa juniorů.

A právě při jedenáctém závodě na 200 metrů motýlek se plavkyni Aleně Benešové z domácího TJ KIN podařilo pokořit časem 2:19.76 limit, kterým se kvalifikovala hned na obě juniorská mistrovství.

Velké překvapení neskrýval trenér z realizačního týmu reprezentace České republiky starších juniorů v bazénovém plavání Boris Neuwirt. „Jsem velmi rád, že se Aleně podařilo splnit limit. Že to zaplave už v Českých Budějovicích, bylo pro mne velké překvapení.“

Budějcká odchovankyně na sebe upozornila hned při svém prvním reprezentačním startu v květnu loňského roku na tradičním mezistátním utkání v polských Gliwicích, kde svých pět startů proměnila ve čtyři vítězství a jednu stříbrnou pozici.

Letos ji tedy čeká na začátku července mistrovství Evropy v polské Poznani a na konci srpna vrchol sezony - mistrovství světa v Dubaji v Arabských emirátech.

Mladá závodnice, které bude za pár dní teprve 15 let, na sebe svými výkony upozornila i trenéry juniorských reprezentací dálkového plavání a triatlonu, kterým se věnovala vždy v letní prázdninové sezoně.

Tyto disciplíny bude muset podle svých slov letos v létě trochu upozadit a chce se věnovat především přípravě na obě plavecká mistrovství a splnění kvalifikačního limitu ještě alespoň na jedné trati. A začíná již tento týden v ukrajinském Kyjevě, kam odlétá s českou reprezentací.

„Věřím v dobrý výsledek jednotlivců, ale i celého družstva,“ dodal hlavní trenér juniorů Boris Neuwirt, který se opírá právě o výkony na úvodním kole Českého poháru v Českých Budějovicích.

Tisková zpráva

Štítky Alena Benešová, plavkyně, TJ KIN, České Budějovice, kvalifikace, Barcelona, trenér, Česko, Gliwice, Kyjev, Dubaj, Poznaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Benešová se probojovala na prestižní šampionáty  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.