Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalisté béčka Lions splnili venku svůj cíl

Dvě utkání venku sehráli basketbalisté Lions B, kteří mají svou domácí palubovku ve škole v Kubatově ulici. V sobotu dokázali zdolat poslední BK Sokolov 104:88, v neděli nestačili na Thermii Karlovy Vary 70:114. V dalším dvoukole budějčtí basketbalisté o víkendu 4. a 5. února narazí na Sokol Žižkov a v krajském derby na Sršně z Písku.

BK Sokolov – BK Lions B 88:104 (37:50)

O záchranu bojující rezerva Lions jela na dvě utkání venku s cílem alespoň jedno vyhrát a na palubovce posledního Sokolova se mu to hned v sobotu povedlo. „Byl to z naší strany dobrý zápas, měli jsme jeho vývoj neustále pod kontrolou,“ řekl po utkání trenér David Musil.

Hosté si vypracovali náskok, který udržovali na pro ně bezpečné hodnotě. Pět minut po přestávce se vyšplhal až na 25 bodů, pak dal trenér možnost hráčům z lavičky. „Zahráli si všichni. Když jsme jasně vedli, dal jsem prostor na hřišti i mladým. Soupeř náš náskok zase dotáhl, takže poslední čtyři minuty hráli zase ti nejlepší a výsledek zvýraznili,“ vrací se k utkání trenér Lions B.

Nejvíc bodů Lions B: Kysela 28, Hron 15, Koranda 14, Čech 13, Fröhde 12.

Thermia Karlovy Vary – BK Lions B 114:70 (58:35)

Jelikož v úterý nastoupí A tým Lions v důležitém pohárovém utkání v Liberci, do Karlových Varů jelo béčko v okleštěné sestavě pouze s devíti hráči. „Kdybychom byli v plné sestavě, tak věřím, že bychom uspěli, ale musíme se dívat na priority klubu. V tomhle případě je to postup do finále poháru, tomu jsme podřídili všechno,“ vysvětluje zapeklitou situaci trenér David Musil.

I proto mělo utkání od začátku jednoznačný průběh a Karlovy Vary potvrdily roli favorita. „Osobně si myslím, že už do konce soutěže neprohrají jediný zápas, pokud nastoupí v takové sestavě, jako proti nám. Věřím, že mají na to vyhrát celou ligu,“ říká Musil.

Nejvíc bodů Lions B: Studený 16, Koranda 15, Pícha 13, Valuch 8, Hron 7.

Za čtrnáct dní se Žižkovem a Pískem

Další důležitá utkání v boji o záchranu sehraje BK Lions B v Kubatově ulici za čtrnáct dní. V sobotu přivítají Sokol Žižkov, v neděli pak v krajském derby Sršně z Písku. „Určitě půjdeme do toho víkendu s cílem dvakrát vyhrát. Pokud zvítězíme, jsme prakticky zachráněni,“ uzavírá trenér rezervy Lvů David Musil.

Štítky basketbalista, Karlovy Vary, Písek, Žižkov, BK Sokolov, trenér, David Musil, Hron, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté béčka Lions splnili venku svůj cíl  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.