Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Budějčáci jsou v intenzivní přípravě na evropský šampionát

Elitní jihočeští karatisté se připravují na únorové mistrovství Evropy mládeže WKF (World Karate Federation), které se koná ve Švýcarsku.

Nominaci reprezentovat Českou republiku vybojovalo osm karatistů z TJ Karate České Budějovice a trenér Miroslav Hýsek chce medaili. Proto své svěřence nešetří ani přes Vánoce a driluje je každý den.

Budějcká Drbna se byla na jednom tréninku podívat a shrnutí jeho úvodní části si prohlédněte ve videu. „Přes svátky jsme ale oslabeni, protože část závodníků tráví Vánoce mimo jižní Čechy,“ upřesňuje Hýsek důvod, proč bylo na tréninku šest karatistů. Současnou přípravu směřuje na zdokonalení techniky.

„Na nabírání fyzické kondice už není čas. Přes léto a na podzim jsme měli několik speciálních jednotek, a to musí stačit,“ říká českobudějovický trenér, který je zároveň asistentem u reprezentace. Budějčáci se v lednu vydají i na tři soustředění.

„Pojedeme na Slovensko, kde budeme trénovat s Rapidem Bratislava. Další víkend jedeme do Budapešti na soustředění s maďarskou reprezentací a víkend nato budeme v Rakousku. Věřím, že mezinárodní konfrontace našim závodníkům hodně pomůže,“ dodává kouč.

Hýsek má osobní cíl přivézt do Českých Budějovic evropskou medaili: „Byl by to obrovský úspěch. Naposledy se nám to podařilo v roce 2005.“

Štítky karate, TJ Karate České Budějovice, mistrovství Evropy mládeže WKF, Švýcarsko, České Budějovice, Světová federace karate, Evropa, Vánoce, Česko, Jihočeský kraj, Slovensko, Rakousko, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci jsou v intenzivní přípravě na evropský šampionát  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.