Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějckou RunTour vyhráli Rudolecký a Sekanová

První ze sedmi závodů běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour přilákal na start v Budějcích přes 800 běžců, kteří si podle věku a svých schopností mohli vybrat mezi čtyři různě dlouhými trasami. Nejlepšími běžci na desetikilometrové trati byli Roman Rudolecký a Lucie Sekanová.

Roman Rudolecký, který se věnuje převážně běhu na 1500 metrů, uspěl před favoritem Janem Kreisingerem, obhájcem titulu z loňské RunTour v Českých Budějovicích. „Měl jsem z něj upřímně strach, stejně jako z Lukáše Olejníčka, který nakonec doběhl třetí. Oba jsou skvělí běžci a dlouho se mě drželi,“ přiznal Rudolecký.

Ten své soupeře setřásl až před polovinou trati. „Do té doby to bylo kdo s koho. Raději běhám ve skupince, ale když kluci začali odpadat, neměl jsem na výběr,“ vysvětloval svůj úprk startovnímu poli vítěz prvního závodu RunTour na 10 kilometrů.

Parádní výkon podala také další atletka Lucie Sekanová. Ta jako obhájkyně loňského prvenství, svou obhajobu zvládla. „Chtěla jsem to zaběhnout pod 35 minut, což se povedlo, takže jsem spokojená,“ říkala v cíli s úsměvem.

Jen pár vteřin před ní se doběhl její kamarád a olympijský vítěz z Londýna David Svoboda. „Donesl si mě na zádech,“ smála se Sekanová. Za úspěšným pětibojařem zaostala o devět vteřin. „Ve finiši mi utekl, je to výborný běžec,“ uznala.

Své si k tomu řekl i David Svoboda. „Byl jsem vlastně první mezi ženami,“ rozesmál se. „Ale vážně, s Luckou se mi běželo skvěle, nasadila slušné tempo, které mi vyhovovalo,“ říkal úspěšný olympionik, který by rád běžel i další závody RunTour. Ten nejbližší se běží 4. května v Plzni.

Celá čtvrtina účastníků budějckého RunTour byla z řad dětí, které si závodní atmosféru užívaly. Start i cíl měli stejný jako dospělý běžci, a tak si mohli vyzkoušet, jaké to je dobíhat cílovou pásku za potlesku diváků.

Nejmenší běžci do sedmi let vyrazili na trať 500 metrů, ti starší na dvojnásobnou vzdálenost. Rozdělení tratí dětských závodů byla jedna z největších novinek letošní RunTour. K tomu pořadatelé přidali také dětský koutek a řadu doprovodných atrakcí.

Více informací o jednotlivých závodech i celém seriálu najdete na oficiálním webu.

Tisková zpráva

Štítky Česká pojišťovna Mizuno RunTour České Budějovice, běžecký závod, Lucie Sekanová, České Budějovice, Generali Česká pojišťovna, RunTour, David Svoboda, Jan Kreisinger, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějckou RunTour vyhráli Rudolecký a Sekanová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.