Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcký FBC United se připravuje na další sezonu

Jeden z největších jihočeských florbalových klubů FBC United České Budějovice stojí na prahu nové sezony 2013/2014. A florbalové léto obnáší řadu změn, se kterými se musí každý klub vypořádat.

Ženské družstvo hrálo v uplynulém ročníku extraligu žen, nejvyšší celostátní soutěž. V silné konkurenci zkušenějších celků Jihočešky soutěž neudržely. Základní část zakončily na posledním místě a nedařilo se jim v play down, ani v následné baráži.

Na základě rozhodnutí trenérské rady, která se sešla 15. května, bylo do sezony 2013/2014 přihlášeno 14 družstev a A tým žen přitom do 1. ligy. Struktura soutěží byla následně schválena výkonným výborem, přihlášena a zaplacena. Až po uzávěrce přihlášek byla týmu nabídnuta účast v extralize žen i v následující sezoně.

„Na základě výkonů ženského družstva v závěrečných bojích, z důvodů organizačních a ekonomických, se vedení klubu rozhodlo této možnosti nevyužít,“ vysvětlila Eva Trnková z výkonného výboru. „Nicméně naše hráčky získaly v extralize cenné zkušenosti. Doufáme, že v první lize dokáží prodat nabité zkušenosti a znovu začnou vyhrávat a získají z florbalu radost, kterou jim porážky nepřinášely.“

S rozhodnutím výkonného výboru klubu nesouhlasili trenéři ženských složek Ivan Janoušek a Jana Pírková. Oba rezignovali na své posty. Bez trenérů se tak najednou ocitlo šest družstev. „Rezignace obou nás překvapila, stejně tak jako fakt, že přihlásili do hrací sezony vlastní družstvo elévů. Nicméně za odvedenou práci pro klub jim jménem výkonného výboru děkuji,“ dodala Trnková.

Vedení FBC United problém trenérské absence intenzivně řeší tak, aby byla kompletně zajištěna následující sezona, která podle výkonného výboru nijak ohrožena není.

Hlavním pozitivem pro nadcházející ročník je příchod trenéra mužské složky Marcela Pudicha. Jedná se o zkušeného hráče a fundovaného odborníka. „Jeho příchod je významným posílením našeho trenérského kádru. Věříme, že díky němu i ostatním trenérům bude sezóna 2013/2014 pro FBC United České Budějovice úspěšná,“ shodují se členové nově zvoleného výkonného výboru klubu, který vzešel z rozhodnutí valné hromady z 18. června.

Na té se zástupci úspěšných družstev dočkali předání poháru z rukou primátora Českých Budějovic Juraje Thomy, který klubu za vedení města předal i dárkový poukaz. Vůbec poprvé klub od svého založení také změnil post předsedy. Toho se nově ujala Barbora Nováková, která ve funkci vystřídala Jana Trnku.

Tisková zpráva

Štítky FBC United České Budějovice, výhled před sezonou 2013/2014, České Budějovice, trenér, Eva Trnková, Jan Trnka, Juraj Thoma, Barbora Nováková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký FBC United se připravuje na další sezonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.