Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčtí HANACE rafters jsou mistry republiky v raftingu!

Předminulý prosluněný víkend patřil na umělém vodním kanále Trnávka na Pelhřimovsku Mistrovství České republiky ve slalomu a sprintu raftařů. Na startu nemohla chybět ani jihočeská posádka HANACE rafters.

Na místo pravého háčka tentokrát usedl Štěpán Sehnal, který je momentálně členem oddílu RK Troja a USK Praha. S kanoistikou a vodním slalomem však začínal na jihu Čech, a tak neváhal podpořit tým HANACE rafters v boji o medaile. Pozměněný tým tedy tvořili Libor Peška, Tomáš Saiko, Milan Pražan a Štěpán Sehnal.

V sobotu se jel slalom, v němž se posádce HANACE rafters doposud příliš nedařilo. Pořadatelé připravili náročnou trať s celkem sedmnácti brankami. V prvním kole se podařilo projet všechny branky pouze dvěma posádkám. Jednou z nich byli právě Jihočeši, kteří v prvním kole obsadili velmi pěkné druhé místo. „To nám dodalo klid. Věděli jsme, že spodní část trati jsme mohli jet mnohem lépe, a tak jsme změnili taktiku, hodně nám pomohl právě Štěpán,“ okomentoval první jízdu Libor Peška.

Druhou jízdu dokázala posádka HANACE ještě zrychlit a získat tak zlatou medaili za Mistrovství České republiky ve slalomu. „Je to celoklubový úspěch, HANACE rafters nepatří mezi nejlepší slalomáře, ale tímhle se to myslím změní,“ říká manager týmu HANACE rafters Jan Veber.

Ve složení Barbora Beránková, Iva Dundová, Kateřina Beránková a Marie Mašínová nastoupila do závodu i juniorská posádka HANACE rafters Čudly. V sobotním slalomu holky obsadily druhé místo, v neděli však zabodovaly a v první jízdě sprintu porazily moravské TR Envy juniorky o celých deset vteřin. Děvčata tímto výkonem snížila bodový rozdíl v Českém poháru a nominace na Mistrovství světa juniorů a juniorek je tak stále otevřená.

„Nedělní sprint se nám povedl, umístily jsme se na prvním místě. Motivace je velká, pokud nepolevíme, mohou nás čekat ještě velké úspěchy. Ráda bych tímto poděkovala našemu trenérovi Tomáši Saikovi za jeho vytrvalost a trpělivost,“ zmínila kapitánka juniorské posádky Iva Dundová.

V sobotu odpoledne byly na programu hlídky, tedy závod, ve kterém jedou tři rafty z jednoho klubu za sebou. HANACE rafters obhajovali v této disciplíně stříbrnou medaili z loňského roku. Jízda vypadala velmi nadějně až do branky číslo 12. V té se vše zlomilo tím, že se druhý raft zvrhl a bylo po nadějích na jakékoli dobré umístění. Hlídka HANACE rafters České Budějovice skončila v Mistrovství České republiky na šestém místě.

Nedělní den patřil sprintu, kde byla mužská posádka HANACE rafters po sobotním úspěchu velmi dobře naladěna a namotivována. „Věděli jsme, že pokud se nám podaří zvítězit i ve sprintu, získáme titul absolutních mistrů České republiky v raftingu,“ dodává Libor Peška.

A touha po vítězství se proměnila ve skutečnost. Posádka HANACE rafters rozdílem třídy porazila ostatní soupeře a zvítězila s čtyřvteřinovým náskokem na druhou posádku a šestivteřinovým náskokem na třetí. Takové rozdíly nejsou ve sprintu obvyklé! „Kluci, byli jste lepší,“ gratulovali soupeři Ondřej Pinkava a Jan Šťastný z posádky TR HIKO.

První místa ve slalomu a sprintu a třetí příčka ve sjezdu znamenaly pro mužskou posádku HANACE rafters (Libor Peška, Tomáš Saiko, Antonín Haleš, Michal Cuc, Milan Pražan a Štěpán Sehnal) v celkovém součtu titul absolutních Mistrů České republiky v raftingu pro rok 2012!

Tým HANACE rafters doplnili junioři, posádka TR ENVY HANACE, ve složení Martin Novák, Antonín Haleš, Radim Božek a Radek Pavlík. Junioři dojeli v sobotu druzí a v neděli první. Tím si zajistili účast na mistrovství světa juniorů, které se bude konat na konci srpna na umělé slalomové dráze v Českých Budějovicích.

„S přípravou naplno začneme po návratu ze seniorského MS ve sjezdu ve Francii na konci srpna,“ doplnil kapitán posádky Antonín Haleš a zároveň naznačil, že bude koncem června bojovat o cenné kovy i mimo raft.

Napsal Libor Peška, www.hanace.info

Štítky rafting, sprint, Česko, slalom, Štěpán Sehnal, okres Pelhřimov, Trnávka, Antonín Haleš, USK Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí HANACE rafters jsou mistry republiky v raftingu!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.