Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčtí raftaři lovili medaile z řeky Vltavy

Kvůli extrémně suché zimě, která zapříčinila nízký vodní stav většiny českých řek, došlo k přeložení vodáckých závodů na místa, kde se běžně nejezdí. Jedním takovým příkladem byly raftové závody ze seriálu Českého poháru v raftingu, které se uskutečnily o předminulém víkendu na jihu Čech.

Místo plánovaného závodu na Jizeře se tak o předposledním dubnovém víkendu závodilo na Vltavě v úseku mezi Vyšším Brodem a Herbertovem.

Závody byly rovněž součástí republikového šampionátu, a tak se do Vyššího Brodu sjela raftová špička z celé země. Na programu bylo jak zmíněné MČR v kategorii R4, tak i nominační závody na mistrovství světa v raftingu, které se bude konat příští rok v Indonésii.

Hlavní boje proběhly v kategorii mužů, kde jsou posádky shodně vyrovnané, což dokládá sobotní výsledek. Českobudějovická posádka Hanace Rafters A bojovala s moravskou posádkou TR RM. Přestože kluci pádlovali, jak mohli, souboj o zlato nakonec prohráli o pouhých devět setin sekundy. Chuť si jihočeští vodáci spravili druhý den, kdy zmíněnou posádku z Moravy deklasovali v závodu R4 rozdílem třídy o 27 sekund.

V kategorii juniorů svedli největší boj posádky TR Meatfly Hanace a RK Hodonín. Favorité z Outdoor Clubu Hanace ale nezaváhali a v klidu si oba dva dny dopádlovali pro vítězství. Kategorie juniorek se bohužel pro malý počet startujících posádek neotevřela, a tak musely mladé závodnice soupeřit v kategorii žen, kde i tak podaly slušný výkon.

Kromě ‚áčkové‘ posádky do závodu odstartovaly dva R4kové týmy vodáků z klubu Hanace, konkrétně Hanace Rafters Zničehonix ve složení Petr Janů, Walter Knösel, Filip Musil a Jan Kuna a Hanace Rafters Rejnoci ve složení Michal Beneda, Jiří Ribola, Miloslav Filip a David Musil. Obě posádky se předvedly v dobrém světle, a i když nedosáhly na vedoucí příčky, závod se jim povedl.

Sobotního předávacího ceremoniálu, kdy se rozdávaly medaile z MČR, se zúčastnil také Petr Kubala, ředitel Povodí Vltavy. Další závody ze seriálu Českého poháru v raftingu budou pokračovat v červnu v pražské Troji, kde je na programu slalom a sprint. Na závodníky tak čekají silově náročné závody, které rozhodnou o složení reprezentačních posádek na příští mistrovství světa.

Autoři

Štítky Český pohár v raftingu, rafting, Vyšší Brod, Herbertov, vodáci, závody, Vltava, Česko, Indonésie, Povodí Vltavy (státní podnik), Jizera, David Musil, Jan Kuna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí raftaři lovili medaile z řeky Vltavy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.