Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chcete mít doma mažoretku? Panenky hledají nové tváře

Mažoretkový a twirlingový klub Panenky pořádá nábor nových mažoretek, který probíhá ještě do konce září. Přijít můžete na dnešní trénink do tělocvičny Gymnázia J. V. Jirsíka, který končí v 19 hodin, nebo ve čtvrtek od 16 do 19 hodin do tělocvičny ISŠ cestovního ruchu.

Klub Panenky se skládá ze tří skupin - minimažoretek (děti od 4 do 8 let), dětí (8 až 12 let) a juniorek (13 až 18 let). První dvě skupiny se věnují především mažoretkovému sportu, v němž je kladen důraz na pochod.

Děvčata v mažoretkovém sportu dosáhla největšího vrcholu v roce 2009, kdy se stala Mistrem ČR a se svou pódiovou skladbou vyhrála cenu Czech open.

Každoročně se Panenky umisťují na předních místech na republikových soutěžích. Vystupují též na plesech a akcích měst a obcí na Českobudějovicku.

Starší děvčata se věnují především twirlingu. To je druh tance s kombinací hůlky, gymnastiky a baletu. Součástí twirlingu musí být perfektní držení těla, náročnější práce s hůlkou, někdy i několika hůlkami, vysoké výhozy hůlky s co nejvíce otočkami. V disciplínách Exhibition corp jsou dokonce několikanásobné mistryně Evropy.

V twirlingu máme několik sólistek, které jsou několikanásobnými mistryněmi České republiky. Jedna z nich, Veronika Kadlecová, je dokonce vicemistryní Evropy.

Pokud vás cokoliv zajímá, veškeré dotazy směřujte na Věru Kadlecovou.

Tisková zpráva

Štítky Panenky, mažoretkový a twirlingový klub, Česko, Evropa, Věra Kadlecová, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete mít doma mažoretku? Panenky hledají nové tváře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.