Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Déšť nevadil jezdcům, koním ani návštěvníkům

Setkání koní, jezdců,majitelů stájí a příznivců jezdeckého sportu – závody v parkuru O Velkou cenu města Hluboká nad Vltavou – bylo v sobotu zahájeno ve dvoře Vondrov u Hluboké nad Vltavou.

12.ročník tradiční akce v areálu historického dvora Vondrov neovlivnilo ani deštivé chladné počasí a návštěvníci tak mohli ocenit výkony jezdců a koní, kteří v jednotlivých soutěžích potvrdili známou pravdu, že parkur je o souznění jezdce a koně.

Na startovací listině s mezinárodní účastí bylo zapsáno více než 100 startujících dvojic a většina z nich předvedla vyrovnané jízdy ve všech soutěžích různé skokové náročnosti. Podstatou parkuru je, že jezdec na koni musí projet určenou trasu s překážkami co nejrychleji a s co nejmenším počtem chyb ( shození nebo objetí překážky atd.).

K divácky velmi atraktivním a potleskem oceněným patřila i letos mimosoutěžní disciplína – skok přes kolmou zeď. V této disciplíně vítězí dvojice, která zdolá nejvyšší zeď . V letošním roce nebyla dvoumetrová zeď překonána a zed´,vysokou 1,97 m, překonali jezdec Ladislav Arient na koni Burberry Brit, jezdec Matěj Kotalík s koněm Cavalet a jezdec Jiří Papoušek s koněm Arpaccio.

Zpestřením parkurového programu byly ukázky výsledků tréninku dětí, které se v klubu Koně Vondrov JTJ Holiday Horses Club Hluboká nad Vltavou pod vedením trenérky Štěpánky Horčičkové učí jezdit na ponících. Pohodovou atmosféru akce doplnil i Staročeský trh a doprovodné zábavné programy pro děti.
 

Parkur na Vondrově- fotoreport

Pondělí, 29. srpna 2011, 15:06

Parkur na Vondrově
Parkur na Vondrově

Štítky Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť nevadil jezdcům, koním ani návštěvníkům  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.