Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Díky kurzům potápění můžete podniknout exkurzi do hlubin

Chcete si zpestřit příští dovolenou u moře, pozorovat pestrobarevný život pod hladinou, prozkoumat s přáteli vodní útesy a posunout hranice svých možností a dovedností? Tohle všechno vám nabídne potápění.

Rádi byste se potápěli, ale máte pochyby, zda to zvládnete? Všechny zbytečné obavy a předsudky zmizí, pokud se svěříte do rukou profesionálů. Zkušení instruktoři potápění vás naučí, jak se bezpečně a v klidu pohybovat ve vodě a jak reagovat v různých krizových situacích. Nejdůležitější ze všeho je umět zachovat chladnou hlavu a naučit se pod vodou relaxovat.

V Českých Budějovicích se nabízí ideální podmínky pro zájemce o přístrojové potápění. Na plovárně se nachází skokanský bazén s hloubkou 3,7 metrů, kde si lze vyzkoušet s profesionálním instruktorem zkušební ponor. Stačí dorazit s nadšením a chutí zkusit něco nového.

Zkušební ponor trvá cca 40 minut a předchází mu 20 minut teoretické instruktáže. Ačkoli se vám mohou první okamžiky pod vodou zdát hektické, věřte, že po několika minutách si na pohyb pod vodou zvyknete a celkově se zklidníte. Důležitá je psychická pohoda, pak si potápění začnete užívat.

Jako druhá varianta se nabízí přihlášení přímo do začátečnického kurzu potápění, po jehož absolvování můžete získat potápěčskou certifikaci SSI Open Water Diver (mezinárodně uznávanou licenci Scuba Schools International).

Základní i specializované kurzy přístrojového potápění nabízí společnost Kuboušek Water Sports CZ s.r.o. Instruktoři z KWS jsou profesionální a sympatičtí potápěči, kteří vás naučí, jak používat potápěčskou výstroj, správně dýchat, jak se správně vyvážit, vyčistit si zaplavenou masku, jak reagovat v různých situacích, a tím vším si vypěstovat tolik potřebný vnitřní klid. Absolventům kurzu se nabízí řada možností s potápěčským klubem KWS, kde se seznámí s dalšími potápěči, se kterými mohou jezdit na víkendové potápění či potápěčské dovolené.

KWS nabízí také kurzy pro pokročilejší potápěče, kteří by si chtěli rozšířit své základní dovednosti o různé specializace, například potápění z lodi, pod ledem, hloubkové, navigační, nebo potápění noční a v omezené viditelnosti a další.

Vyzkoušet si potápění mohou i malé děti již od 5 let, pro které si instruktoři připravují pestrý program na každou hodinu. Dětské kurzy probíhají formou kroužku, do kterého se lze kdykoli zapojit.

Začátečnické kurzy OWD začínají 3. listopadu 2014 bazénovou částí, která potrvá do prosince. Po novém roce budou kurzy OWD spuštěny 12. ledna 2015. Na jaře pak bude možné vyrazit na otevřenou vodu na českých lomech či rakouských jezerech, nebo na potápěčskou dovolenou k moři.

Pro koho jsou kurzy určené? „Do začátečnického kurzu se může přihlásit kdokoli starší 10 let. Podmínkou je pouze umět plavat, pravdivě vyplnit zdravotní formulář a mít chuť se potápět!“ tvrdí Michal Šindelíř, vedoucí divize Diving a jeden z instruktorů potápění KWS.

Více informací o zkušebních ponorech a jednotlivých kurzech včetně ceníku naleznete na webu KWS.

PR text

Štítky Kuboušek Water Sports CZ, potápění, kurzy, České Budějovice, potápěč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky kurzům potápění můžete podniknout exkurzi do hlubin  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.