Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Domácí gladiátoři v budějckém ringu zářili

Již osmý ročník slavnostního večera bojových sportů Pardál Gladiators Night zavítal uplynulou sobotu do budějcké Gerbery, kde se naposledy bojovalo letos v únoru. Od té doby se novodobí gladiátoři naplno připravovali a dřeli, aby poměřili síly ve třinácti zápasech osmi váhových kategorií.

V ringu se představili zápasníci váhových kategorií v rozmezí od 58 kg do +96 kg. V nejnižší kategorii bojovaly dívky, a to Rakušanka Christine Fiedler proti českobudějovické studentce obchodní akademie Elišce Pelechové. Eliška zápas zvládla dobře technicky a odnesla si tak zaslouženou výhru 2:1, z čehož měla pochopitelnou radost.

Mužská kategorie nabídla dvanáct zápasů sedmi váhových kategoriích. Do Gerbery přijeli zápasit jak borci z České republiky, tak i Rakouska a každý milovník tvrdých bojových sportů si tak přišel na své. I když večer provázely lehké technické problémy s osvětlením, vládla v sále dobrá nálada a podpora domácích bojovníků z Gladiators Gym České Budějovice byla znatelná.

V hlavních dvou pyramidách se představil ve váhové kategorii nad 96 kilo Michal Janáček, mistr světa Muay Thai 2010 ve váze do 105 kg, a v kategorii 71 kg Vlastimil Bařinka. Oba bojovníci trénují v Gladiators Gym pod trenérem Michalem Novákem, který je zároveň hlavním organizátorem celé akce. Oba sportovci nakonec zvítězili a odnesli si pohár i hodnotné ceny.

Mimo pyramidu se úplně nedařilo Tomáši Jůzovi a Janu Korčákovi (oba Gladiators Gym ČB). Jůza dostal ve druhém kole sporný úder na zemi do hlavy a po kontrole jeho zdravotního stavu rozhodčí raději zápas ukončil. Miláček publika Jan Korčák nakonec zápas těsně prohrál na body, i když předvedl velice dobrý výkon.

Pardál Gladiators Night 2014

Úterý, 4. listopadu 2014, 11:55

Pardál Gladiators Night 2014
Pardál Gladiators Night 2014

Autoři

Štítky Pardál Gladiators Night, bojové sporty, Gerbera, České Budějovice, váhová kategorie, Česko, Rakousko, Ringo, Michal Novák, Vlastimil Bařinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí gladiátoři v budějckém ringu zářili  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.