Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Extraligoví nohejbalisté jsou zatím bez bodu

Třetí kolo nohejbalové extraligy sehráli hráči českobudějovického Dynama proti Čelákovicím minulý víkend již ve svém venkovním areálu, který v průběhu zimní přestávky prošel celou řadou technických vylepšení a zkvalitnění zázemí pro diváky, zejména v podobě výstavby nové tribuny.

Černobílí  začali své utkání před velmi slušnou diváckou návštěvou, která měla možnost sledovat první zápas křížových dvojic. Ten domácí rozehráli již v tradiční sestavě Chalupa - Musil. Bohužel pro domácí příznivce tento zápas ztratili v dramatické koncovce třetího setu, kdy se přece jen projevila větší herní vyzrálost a zkušenost hostující dvojice Spilka - Kolenský.

Druhá dvojice domácích nohejbalistů ve složení Fík - Kozel ve dvou setech prohrála s Flekačem a Kaděrou, kdy se na této prohře kromě celé řady nevynucených chyb projevilo i tréninkové manko Michala Kozla, který se v průběhu týdne potýkal s virovým onemocněním.

Následně trojice domácích v sestavě Musil - Vondrášek - Matějka podlehla hostím ve dvou setech a s domácími to nevypadalo vůbec dobře. A tak za stavu 0:3 v neprospěch Budějčáků první bod utkání pro Dynamáky získala díky velké bojovnosti trojice Chalupa - Fík - Ryneš, která dokázala v divácky velmi atraktivním nohejbale přehrát výbornou čelákovickou trojici v čele s jejich klíčovým hráčem Spilkou.

V tu chvíli všech 150 přítomných diváků, kteří vytvořili výbornou kulisu celého utkání, začali věřit ve zlom, ale bohužel domácí v sestavě Šafránek - Ryneš ztratili v zápase vložených dvojic výborně rozehraný zápas opět v koncovce třetího setu.

Později se ukázalo, že to byl pravděpodobně klíčový okamžik utkání, kdy domácí v případě úspěchu mohli ještě doufat v bodový zisk. V následném singlu totiž nedostal domácí Chalupa šanci proti úřadujícímu mistrovi České republiky Kolenskému a hosté tak odskočili už na 5:1 z jejich pohledu.

Naději na zvrat, respektive alespoň další jednobodový zisk v utkání, sice vykřesala Matějkova trojice proti Spilkově sestavě, ale zkušení hosté z Čelákovic si v následující trojici již své celkové vítězství v tomto utkání s přehledem pohlídali.

„Opět nás zradil začátek utkání, kde jsme měli získat alespoň jednu dvojici. Poté by se hrálo třeba jinak. Trojice jsme zahráli standardně a získali jsme v nich opět dva body. Mrzí nás zbytečně ztracená vložená dvojice, kde to bylo na vítězství a celý zápas jsme byli lepší. Musíme na to zapomenout. Stále nás čeká ještě dost zápasů, abychom konečně ukázali svoji kvalitu a důvod, proč jsme se do extraligy letos probojovali,“ řekl k zápasu vedoucí budějckého družstva Jan Vondrášek.

Jeho slova doplnil kouč Dynama Zdeněk Hanzálek: „Myslím si, že diváci viděli velice kvalitní a atraktivní utkání, ve kterém se vítězství přiklonilo na stranu zkušenějších. Náš mladý tým si musí zvykat na delší a náročnější výměny pro získání jednotlivých bodů, zejména v trojicích. Kvalitou a razancí útoku se můžeme srovnávat s nejlepšími. Rezervy jsou v mezihře a jistotě v poli. Tady nás zatím soupeři přehrávají. Myslím, že to ale není špatnou technickou vybaveností hráčů. Je to o zkušenostech a sebevědomí. To lze získat jen dalšími zápasy jak v lize, tak účastí na kvalitně obsazených turnajích. Doufám, že i v dalších domácích zápasech nám diváci zachovají přízeň a my jim opět předvedeme kvalitní nohejbal.“

O tomto víkendu čeká Dynamo České Budějovice zápas proti Karlovým Varům. Hraje se na kurtu soupeře v sobotu od 14 hodin.

TJ Dynamo České Budějovice - TJ Spartak Čelákovice A 2:6

TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice: Musil, Ryneš, Vondrášek, Matějka, Kozel, Fík, Chalupa, Šafránek, Hrdlička.

Tabulka základní části nohejbalové extraligy po 3. kole: 1. Modřice A (6 bodů), 2. Čelákovice A (6), 3. Karlovy Vary A (4), 4. Benešov (4) 5. Český Brod (2), 6. Vsetín (2), 7. DYNAMO (0), 8. Žatec (0).

Tisková zpráva

Štítky nohejbal, TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice, Čelákovice A, Čelákovice, SK Dynamo České Budějovice, Karlovy Vary, TJ Dynamo České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligoví nohejbalisté jsou zatím bez bodu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.