Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalistky FBC United znovu atakují čelo soutěže

Po turnaji v polovině řjna, kdy hráčky FBC United v první lize žen nezískaly ani bod, už zase vozí body pravidelně. Na minulém turnaji porazily Jičín a teď naposledy se radovaly zase hned dvakrát. V hale Sparty Praha zdolaly rezervu mistrovského Herbatentu Praha 4:3 a poté Litvínov 7:3.

„Myslím si o sobě, že jsem trenér, který chválu rozdává jen po troškách. Teď však musím pochválit všech dvanáct statečných hráček, které odehrály dnešní turnaj v Praze na Spartě,“ komentoval výsledky trenér celku Ivan Janoušek.

První střetnutí bylo dramatické do posledních minut. Přesněji řečeno do posledních vteřin. Jihočešky se během první třetiny dostaly do dvoubrankového vedení po gólech bránících hráček Novákové s Janouškovou. Ve druhé části ale soupeřky dokázaly srovnat a rozhodovat muselo závěrečné dějství. Až do posledních vteřin zápasu byl stav nerozhodný. Jenže pak předvedla výbornou akci kapitánka týmu Iveta Fuková a předložila míček Minářové, která šest vteřin před konce dokázala překonat brankářku soupeřek a vstřelit rozhodující branku.

Druhý zápas byl méně dramatický. Jihočešky vedly po první třetině znovu dva nula. Jenže tentokrát zvládly i druhou a před poslední částí měly náskok tří gólů a pohlídaly si ho až do konce.  Zvítězily nad Litvínovem 7:3.

„Ze svého pohledu z branky si myslím, že každá naše hráčka měla svůj podíl na výborném výsledku a to bez ohledu na to, zda měla nějaké body do kanadského bodování nebo ne. Vždyť právě svou skvělou obrannou činností třeba zabránila soupeřkám vstřelit gól do naší síťky,“ říkala výborná brankářka Jihočešek Kristýna Petržalová. V pochvale svého celku pokračovala i kapitánka Iveta Fuková: „Pochvalu zaslouží všechna děvčata počínaje dříčem Skálovou, přes ostatní hráčky až k ve druhém utkání nezaviněně zraněné Adě Paurové. Není jednoduché odehrát ligový turnaj ve dvanácti lidech a my to dnes zvládly.“

Jihočešky se jako nováček drží na třetím místě tabulky jen vinou horšího skóre. Stejně jako vedoucí Herbadent Praha B i druhý Jičín mají 21 bodů. Navíc si vyzkoušely, že oba celky dokážou porazit. Další kolo čeká jediný jihočeský celek v soutěži 27. listopadu a představí se blízko Českých Budějovic. Pořádají totiž ligový turnaj v Třeboní, kde se střetnou S Bohemians Praha B a Chodovem B, kterému budou chtít vrátit porážku z prvního vzájemného utkání.

Sestava z posledních dvou zápasů: Petržalová - Janoušková, Nováková M., Rybičková, Dostálová, Skálová, Paurová, Dudová K., Minářová, Morová, Valíková, Fuková.

Autor: Roman Šperňák

Štítky AC Sparta Praha, HC Verva Litvínov, Jičín, soutěž, Bohemians 1905, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky FBC United znovu atakují čelo soutěže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.