Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Florbalový tým FBC United Č.Budějovice jede !

Další úspěch zaznamenal florbalový tým FBC United České Budějovice. Po juniorkách a ženách si nejvyšší soutěž ve své kategorii vyzkouší také dorostenci tohoto oddílu. Gratulujeme!

 

Dorostenci budou hrát první ligu

Budějovický florbalový celek FBC United čeká v příští sezoně již třetí celostátní soutěž. Z toho druhá bude v oblasti mládeže. Vedle juniorek, které hrály první ligu už letos, postoupily do první ligy ženy a nejnověji také dorostenci, jenž si vyzkouší nejvyšší soutěž své kategorie a budou tak mít možnost zahrát si proti nejlepším protivníkům, které v republice potkají. Budějovický tým v uplynulé sezoně skončil ve své soutěži na druhém místě a v tomto týdnu mu bylo nabídnuto ze strany svazu místo ve vyšší soutěži, protože jeden z účastníků se možnosti hrát první ligu vzdal. „Postup dorostu je sladkou tečkou za vynikající sezonou našeho klubu. Kdo z nás by si před dvěma lety troufl předpovědět, že v sezoně 2011/2012 budeme mít tři týmy v celostátních soutěžích? Vedle toho muži A postoupili do třetí ligy, muži B do Jihočeské ligy a ve svých soutěžích poctivě bojovali i ostatní kategorie,“ uvedl šéftrenér FBC United Ivan Janoušek. Dorosteneckou kategorii vedl Miroslav Meleg. Nejproduktivnějším hráčem byl Jan Toncar a nejlepším střelcem Václav Meleg. V brance se střídali Jan Jirkal s Jiřím Řimnáčem. Do pole dále naskočili: Marek Dubský, Martin Erneker, Marek Hron, Ondřej Chán, Dominik Kosmačka, Zdeněk Mišák, David Mrzena, Tomáš Slach, Filip Srogončík, Jan Staněk, Jan Šafář, Šimon Trněný, Štěpán Tvaroh, Barbora Valíková, Jan Völf, Jakub Vondrášek, Tomáš Vtelenský, Lukáš Wimmer.

...a ještě pozvánka  na :

Scorpions Cup ve sportovní hale

FBC United České Budějovice společně s týmem FBC Štíři České Budějovice připravují na neděli 12. června druhý ročník turnaje starších žáků a dorostenců Scorpions Cup 2011. Florbalových klání ve sportovní hale v Českých Budějovicích se zúčastní pět družstev starších žáků (FBC United, FBC Štíři ČB, FBC Čtyrák, Tornado Jemnice, FBC Český Krumlov) a čtyři družstva dorostenců (FBC United, FBC Štíři, FBC Čtyrák, FBC Český Krumlov). Hrát se začne v 8.30 hodin ráno a jednotlivé zápasy na sebe budou plynule navazovat. Poslední duel je na programu v 17.20 a po 18 hodině bude slavnostní vyhlášení. Ve 12.50 – 13.20 hodin proběhne ukázková hra florbalových vozíčkářů.

 

autor: Roman Šperňák

Štítky florbal, soutěž, České Budějovice, Český Krumlov, Ivan Bohdan Staněk, Barbora Valíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalový tým FBC United Č.Budějovice jede !  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.