Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Budějcké Velikonoce ve víru tance

Když Velikonoce, tak... na tanečním parketu. A když na tanečním parketu, tak v Budějcích, ve Sportovní hale, na Mistrovství jižních Čech 2013 v tanečním sportu, které Sportovku rozzářilo uplynulou neděli.

Před očima přísné poroty a nadšených diváků předvedlo své taneční umění celkem 238 párů nejen z jižních Čech, ale z celé republiky.

Soutěže ve společenských a latinsko-amerických tancích, rozdělené do několika postupových, věkových i výkonnostních kategorií, okouzlily diváky nejen krásnými kostýmy tanečníků, ale hlavně výbornými výkony, ať už se tančil valčík, waltz, rumba, cha-cha nebo vášnivé passo doble.

Postupovými soutěžemi se postupně nejlepší z nejlepších v kategoriích Děti, Junioři a Dospělí protančili do soutěží pohárových a v nich ve finále porota určila vítěze a mistry jižních Čech v tanečním sportu. Součástí mistrovství byly také takzvané Hobby soutěže.

Mistrovství se konalo pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly a primátora Města České Budějovice Juraje Thomy. Ceny vítězům předávali Petr Podhola, náměstek primátora, a Břetislav Kábele, zastupitel Města České Budějovice.

Soutěžící i jejich doprovodné týmy i letos ocenili jak profesionálně připravený a probíhající program soutěže, tak i zázemí, které pro ně ve Sportovní hale bylo připraveno. Pozitivně vnímali i příjemnou diváckou atmosféru a možnost zúročit a předvést výsledky stovek hodin tvrdých tréninků.

Mistrovství jižních Čech 2013 v tanečním sportu

Pondělí, 1. dubna 2013, 19:00

Mistrovství jižních Čech 2013 v tanečním sportu
Mistrovství jižních Čech 2013 v tanečním sportu

Štítky Mistrovství jižních Čech 2013 v tanečním sportu, tanec, Sportovní hala České Budějovice, Velikonoce, Jihočeský kraj, soutěž, České Budějovice, Jiří Zimola, Juraj Thoma, Petr Podhola, sport, sportovní hala, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budějcké Velikonoce ve víru tance  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.