Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Závody dračích lodí ovládla posádka Průtrž dračen

Uplynulou sobotu odstartoval šestý ročník Lipno Dragon Boat Race, akce tak úspěšně zahájila letní turistickou sezónu na Lipně. Někteří závodníci se do kempu Modřín Lipno sjeli již v pátek odpoledne, aby si vyzkoušeli jízdu na dračí lodi a večer u piva probrali taktiku.

V noci silně pršelo, ale ráno už zase svítilo slunce a tak mohly závody úspěšně začít. Po celý den se střídaly na vodě týmy s různou barvou triček a názvů. Letos se nahlásilo 34 smíšených posádek, pět dámských a dvě dětské.

Bohatý program byl stejně jako minulý rok připraven i pro děti. Nechyběla horolezecká stěna, neobvyklý kolotoč, vylodění pirátů a mnoho dalšího. Než se vyhlásili vítězové a předaly ceny, uskutečnila se opět tradiční přetahovačka lanem a děti závodily v paddleboardingu.

V šest hodin večer došlo na vyhlášení výsledků. V celkovém pořadí v kategorii Mix 200 metrů vyhrála posádka Průtrž dračen, druzí byli Pilsner Dragons a třetí Škodováci.

V národní lize firemních posádek se na prvním místě umístili Čevak Eskymák, na druhém KWS – Kuboušek Water Sports a na třetím Štiky z Essoxu.

Kategorii ženy vyhrály ve fialových tričkách Dravé saně, druhé skončily Kubovo stíhačky a třetí Piraně. Dětskou kategorii vyhráli Outdoor club Hanace a na druhém místě zůstaly Modré rybičky.

Ceny byly rozdány a after párty mohla začít. Na hlavním podiu se představila skupina Wade, Akia b. a., a přes půlnoc provedli rozdováděné účastníky akce Závodů dračích lodí na Lipně členové kapely Pakáš. Tím však párty neskončila.

Ti, kteří se zdrželi, stejně jako Drbna do pozdních nočních hodin, si vychutnali sladkou třešinku nakonec a to v podobě jamu hudbou zapálených lidiček. Hrálo se na kytaru, zpívalo i tancovalo.

Neděle pak patřila závodníkům poslední kategorie a to v plavbě na jeden kilometr, kterého se zúčastnilo třináct posádek, přičemž první místo opět obsadili Průtrž dračen, druzí byli taktéž Pilsner Dragons a třetí Klub třeboňských kaprů, jenž se v závodě na 200 metrů umístil čtvrtí.

Nebyla by to Budějcká Drbna, kdyby nezjistila nějaké zajímavosti ze zákulisí posádek. Letos si vybrala členku vítězné ženské skupiny Dravé saně, Petru Švarcovou.

Po kolikáté se účastníte dračích lodí?

„Závod jsme jely poprvé, ale jistě ne naposledy.“

Jak se dala dohromady vaše posádka?

„Pár holek z volejbalu ve Vyšším Brodě se domluvilo, že dají dohromady tým. Slovo dalo slovo, kámoška vzala kámošku a tým byl hotov.“

Kdo vymyslel název, nebo jak vznikl?

„Název týmu vymyslela členka družstva Žaneta. Nápadů bylo mnoho, ale ten její se nám líbil nejvíce "Dravé saně, hrrr na ně." (směje se)

Připravovaly jste se nějak na závod?

„Připravovaly jsme se poctivě. Sotva roztál led, vyrazily jsme na vodu a trénovaly. Zhruba měsíc se scházíme 2x v týdnu.“

Nepřemýšlíte ještě o nějakém dalším závodě, když jste dosáhly na Dračích lodích zlaté medaile?

„Přemýšlíme o účasti v Třeboni, takže tréninky budou ještě pokračovat.“ (směje se)

Závody Dračích lodí na Lipně 2013

Čtvrtek, 23. května 2013, 13:37

Závod v přetahování něžného pohlaví
Velbloudí kolotoč

Štítky Lipno Dragon Boat Race, šestý ročník, dračí lodě, Vodní nádrž Lipno, Drbna.cz, ESSOX

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Závody dračích lodí ovládla posádka Průtrž dračen  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.