Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Golfisté hlubockého klubu prožili úspěšnou sezonu

Letošní golfová sezona byla pro hráče reprezentující Golfový klub Hluboká nad Vltavou velice úspěšná. Dařilo se jim jak v regionálních a celorepublikových, tak i v soutěžích mezinárodních. Hráči oddílu z podzámčí celý rok obsazovali přední příčky na nejrůznějších turnajích.

V jubilejním 10. ročníku mistrovství Jihočeského kraje, který se konal koncem září v Golf Resortu Hluboká, mohla družstva Hluboké slavit zlatý double. Týmy mužů i žen vystoupily společně na nejvyšší příčku krajské soutěže a mohly po právu slavit titul mistra Jihočeského kraje 2014. Pozadu nezůstalo ani družstvo seniorů, které v konečném zúčtování obsadilo krásnou třetí pozici.

Golfový klub Hluboká nad Vltavou - ženy: Lenka Love, Marie Scheichenostová, Irena Kušníriková, Jana Vítů, Soukupová Simona, Divišová Bohdana, Sáková Erika; muži: Štěpán Daněk, Martin Wörndl, Jiří Filip, Marcel Bohoněk, Václav Fiala, Michael Puffer, senioři: Josef Hlaváč, Jaroslav Šrajer, Bohumír Puffer, Jan Čutka.

Ani na celorepublikové úrovni si tým GKHNV nevedl špatně. Po urputném dvoukolovém souboji v druholigovém klání se borci z Hluboké dostali na postupové příčky a po dvouleté odmlce se vrací zpět do první ligy!

Kromě družstev se letos dařilo také jednotlivcům. Na 10. ročníku TipSport poháru mistrů golfových klubů pro rok 2014, který se letos opět konal v Golf Resortu Konopiště, se již dvojnásobný mistr Golfového klubu Hluboká nad Vltavou Jiří Lála umístil na krásném šestém místě.

Nutno také zmínit, že svůj titul mistryně Golfového klubu Hluboká nad Vltavou letos opět obhájila Dominika Šiplová. Kromě Golf Resortu Hluboká se mistrovství odehrálo také v Golfresortu Kremstal, kde se mistrem stal Štěpán Daněk a mistryní Barbora Šimková.

Úspěšnou sezonu má za sebou také Gabriela Roberta Vítů, která již nepochybně patří mezi nejtalentovanější české golfistky. Na začátku září se zúčastnila turnaje v Brně na Kaskádě v Masters Czech Golf Amateur Tour, kde se ve svých 13 letech umístila na osmém místě mezi ženami.

V polovině září se jí pak podařilo vybojovat spolu se svým týmem na Evian Championships Junior Cup (neoficiální mistrovství světa smíšených čtyřčlenných družstev do 14 let) krásné druhé místo. A jaké je aktuální postavení Gabriely v žebříčku? První místo ve starších žákyních, 14. místo v dorostu a 23. místo v ženách.

Největší úspěchy Gabriely Roberty Vítů v roce 2014:

  • 1. místo v týmech ČR do 16 let na European Olympic Hopes Trophy
  • 2. místo na mezinárodním mistrovství Belgie do 14 let
  • 2. místo na mistrovství České republiky do 14 let
  • 4. místo v extralize žen i soutěži do 18 let družstva dívek

Hendikepovaný golfista Miroslav Lidinský září

V neposlední řadě stojí za zmínku úspěchy reprezentanta Golfového klubu Hluboká nad Vltavou v golfu hendikepovaných Miroslava Lidinského, kterému se daří rok od roku lépe.

Začátkem října se v Golf Resortu Hluboká konalo Mistrovství České republiky v golfu hendikepovaných. Turnaje se zúčastnili čeští i zahraniční hendigolfisté, hráči seniorské tour, ale také přátelé a příznivci CZDGA (Česká golfová asociace hendikepovaných). V dvoudenním klání nastoupila kompletní česká reprezentace doplněná o začínající hendigolfisty. První místo obsadil Miroslav Lidinský, který se stal zároveň mistrem republiky v golfu hendikepovaných 2014.

Svou golfovou formu znovu zúročil v turnaji EDGA Disabled Golf Tour 2014 - 14th Italian Open, který se konal koncem října v Miglianico Golf Club v Itálii, kde svými stabilními výsledky v obou kolech zvítězil s velkým náskokem 13 ran. Mirek si tak před finišem sezony zajistil průběžné vedení a v závěru minulého týdne na turnaji v portugalském resortu Pestana Vila Sol popáté obhájil titul v poháru EDGA v sérii Order of Merit.

Nutno ještě dodat, že čeští hendigolfisté výrazně bodují ve všech kategoriích evropského žebříčku. V příštím roce se taktéž zapojí do seriálu mistrovství světa a my budeme držet palce!

Všem hráčům a hráčkám reprezentujícím Golfový klub Hluboká nad Vltavou gratulujeme k výborným výsledkům v letošní sezoně a zároveň držíme palce a těšíme se na úspěchy v sezoně 2015.

Tisková zpráva

Štítky golf, Golfový klub Hluboká nad Vltavou, úspěchy, sezona, Hluboká nad Vltavou, golfista, Česko, Jihočeský kraj, Miroslav Lidinský, Jiří Filip, Václav Fiala, Josef Hlaváč, Internazionali BNL d'Italia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfisté hlubockého klubu prožili úspěšnou sezonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.