Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Hellboys doma rozdrtili Karlovy Vary 35:0

Tým Budweis Hellboys, který americký fotbal na trávníku Sokoláku hraje od roku 2007, vyhrál v loňské sezoně mistrovství republiky v lize B. Letos má opět našlápnuto na dobré umístění, i když konkurence je oproti minulému ročníku mnohem náročnější.

Minulou neděli však budějčtí pekelníci soupeře z Warriors Karlovy Vary nijak nešetřili.

I přes desetistupňovou zimu a větrné počasí dorazilo v neděli 26. května na tribuny Sokolského hřiště na stovku fanoušků českobudějovického týmu amerického fotbalu. A Hellboys jim za odměnu nadělili zápas plný touchdownů.

Klání začalo trochu rozpačitě, zčásti právě kvůli chladnému počasí, kdy se hráči potřebovali nejprve trochu rozehřát, zčásti i díky velké motivovanosti Warriors uhrát co nejlepší výsledek. Jakmile ale Hellboys poprvé zaskórovali, bylo jasné, že výhru soupeři nenechají.

Právě první touchdown byl navíc diváckou lahůdkou - ke konci první čtvrtiny se povedlo quaterbacku Janu Klokočkovi najít skulinu v jinak poměrně slušné karlovarské obraně a hodit míč 32 yardů vzdálenému Ondřeji Kollerovi. Ten pak naprosto neuvěřitelně začal kličkovat mezi sbíhající se karlovarskou obranou a nakonec doběhl až pro touchdown.

V první polovině zápasu ještě přidali Hellboys jeden podobný touchdown a též jeden fumble, tedy body získané tím, že hráči budějovické obrany sebrali míč útočícím Warriors a skórovali. Všechny tři touchdowny také úspěšně potvrdil Kamil Roba kopem, takže do šaten odcházeli Hellboys s náskokem 21:0.

Druhá polovina zápasu už jen potvrdila herní převahu domácích. Lepší sehranost, zkušenosti z minulých let a také odhodlanost se ukázat v co nejlepším světle nakonec připsala na konečnou listinu dva další touchdowny. Konečné skóre tak bylo 35:0.

Hellboys chtějí obhájit titul

Českobudějovičtí pekelníci samozřejmě mají do zápasů obrovskou motivaci - obhajují loňský mistrovský titul z ligy B. Letos to ovšem nebudou mít tak jednoduché, jak se ostatně ukázalo již teď, v začátku sezony.

Loňské finálové utkání Budweis Hellboys proti Znojmo Knights kamerami České televize

První dva zápasy odehráli Hellboys mimo českobudějovický trávník. Z prvního zápasu si přivezli výhru 0:36 s nováčky Prague Hippos. Druhý duel s plzeňskými Patriots byl ale důležitým mezníkem. Na plzeňském stadionu Hellboys v půlce zápasu vedli 0:6, v druhé polovině pak už ale plně dominovali Patriots. Hellboys nakonec jeli domů s prohrou 27:6.

Patriots patří k favoritům, a to vzhledem ke zkušenostem, které mají z ligových ´áčkových´ zápasů z minulých sezon, kde hráli ´velký´ fotbal s českými elitními fotbalovými týmy. Liga B má upravená pravidla a hraje se s menším počtem hráčů na hřišti, nicméně každá zkušenost navíc je v zápase znát.

Hellboys a Patriots jsou zatím hlavními adepty na postup ze základní části soutěže v rámci západní divize ligy B. Prozatím Patriots vyhráli všechny čtyři odehrané zápasy, Budweis Hellboys mají na kontě dvě výhry, jednu prohru a jeden zápas mají ještě k dobru. Na počet získaných bodů vedou též Pilsen Patriots 114:27 nad Budweis Hellboys s body 76:27.

Budějovický tým si ale věří, v současnosti navíc přišlo pár nováčků, kteří se sice rozkoukávají, ale již teď zvládají výrazně přispívat k dobrým výsledkům.

Následující zápasy Budweis Hellboys

Nejbližší zápas Hellboys bude v neděli 9. června na hřišti Bílovice Sígrs, poté však mohou fanoušci tohoto ne příliš obvyklého sportu navštívit dva zápasy domácích: 16. června od 14 hodin na Sokolském ostrově Budweis Hellboys vs. Ústí nad Labem Blades, 22. června od 14 hodin na stejném místě Budweis Hellboys vs. Znojmo Knights.

Napsala Michaela Votavová

Štítky Budweis Hellboys, Warriors Karlovy Vary, americký fotbal, Karlovy Vary, Znojmo Knights, Česká televize, Pilsen Patriots

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hellboys doma rozdrtili Karlovy Vary 35:0  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.