Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hurá na in-line brusle! V Horní Plané se uskuteční zábavné závody u pláže

Před čtyřmi lety zkusili v Horní Plané založit novou tradici - Hornoplánskou brusli na ledě. Akce měla obrovský úspěch. Závodníci i diváci ocenili její pohodovou a uvolněnou atmosféru, příjemné ceny a celkovou organizaci. Není divu, že se město následující rok pustilo do pokračování. Počasí však nepřálo a závody musely být zrušeny. Stejná situace se opakovala i v dalších letech. Nakonec padlo rozhodnutí přesunout Hornoplánskou brusli na „pevninu“. 2. května se uskuteční akce s názvem HP in-line brusle aneb zábavné odpoledne u pláže.

„Mrzelo nás, že ani letos nebyly podmínky takové, abychom mohli závody uspořádat. Varianta s in-line bruslemi se nám nakonec jevila jako dobrý nápad, věřím, že ji návštěvníci ocení,“ říká starosta Horní Plané Jiří Hůlka.

Průběh závodů bude stejný jako u „zimní“ verze. Počítá se i se stejnými kategoriemi - děti do 7 let, děti do 15 let, maminky s kočárky, ženy, muži a supermani s pneumatikou za zády. Zúčastnit se budou moci i nejmenší dětičky - na odrážedlech. „Už z jednotlivých kategorií je evidentní, že jde hlavně o zábavu,“ podotýká Jiří Hůlka.

Přihlásit se může kdokoliv, stačí jen na místo dorazit hodinu před začátkem - tedy ve 13 hodin. Zápisné je zdarma. Brusle budou zájemcům zapůjčeny. „Je však potřeba si přinést chrániče a helmu, aby se nikomu nic nestalo,“ upozorňují pořadatelé.

A jaké ceny na vítěze čekají? Přespolní jistě ocení například ubytování, místní pak vstupy do bazénu, sauny, ale i kadeřnické služby. Nutno dodat, že ceny poskytli místní podnikatelé.

Součástí akce bude také diskotéka a občerstvení. „Pokud si chcete užít příjemné odpoledne v nádherném lipenském prostředí, zaškrtněte si v kalendáři sobotu 2. května a čas 14 hodin. Na všechny se moc těšíme,“ zvou pořadatelé.

Foto: horniplana.cz

Štítky Hornoplánská brusle, in-line brusle, Horní Planá, závody, pláž, děti, inline brusle, Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hurá na in-line brusle! V Horní Plané se uskuteční zábavné závody u pláže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.