Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je to tady! Budějce hostí mistrovství světa v raftingu

O nadcházejícím víkendu zavítají do obnoveného vodáckého areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném junioři a veteráni z patnácti zemí, aby bojovali o tituly mistrů světa v raftingu.

První závodníci se na českobudějovický kanál budou sjíždět ve čtvrtek, ale oficiální zahájení si organizátoři připravili až na páteční odpoledne.

Slavnostní průvod začíná v 17.20 hodin od Lannovy loděnice a závodníky provede městem přes Piaristické náměstí a dále podél řeky na Sokolský ostrov, kde mistrovství světa zahájí v 18 hodin Libor Peška, předseda rady raftingu a zástupce pořádajícího oddílu HANACE Rafters.

Poté bude veškerá pozornost směřována zpět na kanál v Českém Vrbném. Zakončení pátečního dne totiž obstarají v osm hodin večer koncerty kapel Wade a Sjetý Noty 2.

Sobotní program odstartuje v půl deváté ráno timetrialem, neboli sprintem. Podle toho se posádky roztřídí do pavouka, který bude použit při odpoledním Head2Head (od 14 hodin). Večer jsou opět na programu živé koncerty, tentokrát vystoupí skupiny Underside a První Hoře.

Poslední částí mistrovství světa v areálu Lídy Polesné v Českých Budějovicích budou nedělní závody ve slalomu. Jejich začátek je naplánován na devátou hodinu ranní.

Celý program se společně s organizátory a závodníky po nedělní afterparty přesouvá pod lipenskou hráz do Vyššího Brodu, kde v úterý závodníci změří síly v poslední disciplíně - dlouhém sjezdu.

Jelikož Budějcká Drbna je mediálním partnerem světového šampionátu raftařů, o aktuálních novinkách vás bude průběžně informovat.

Autoři

Štítky mistrovství světa, rafting, vodáci, areál Lídy Polesné, České Vrbné, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to tady! Budějce hostí mistrovství světa v raftingu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.