Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jeden squashový zápas prohrála, nakonec ale slaví triumf

V termínu od 7. do 9. září proběhl v rakouské Vídni další turnaj světové série v racketlonu. Mezi šestnáctkou hráček byla i česká reprezentantka Zuzana Kubáňová. Ačkoliv byla poprvé na mezinárodním turnaji nasazená, los jí příliš nepřál. První kolo měla sice volné, ale v dalších ji postupně čekaly v současné době nejobávanější soupeřky.

Zuzka se dostala ke svým zápasům až v sobotu po poledni. Hned v prvním duelu se utkala s vítězkou prvního kola, houževnatou Angličankou Isabelle Tyrrell. Kubáňová začala sebejistě, avšak po velmi vydařených prvních dvou disciplínách (stolní tenis a badminton), kdy soupeřku doslova smetla, vůbec poprvé ochutnala porážku ve své nejsilnější disciplíně - squashi. I tak Zuzce stačilo uhrát v tenise čtyři body. A stalo se.

Další soupeřkou Kubáňové při Novomatic Austrian Open byla Nathali Zeoli. Semifinálový duel bývá většinou předčasným setkáním obou hráček. Česká racketlonistka potvrdila svoje zlepšení v ping pongu a soupeřku porazila hezkým rozdílem devíti bodů, ale v badmintonu, kterému se nyní čerstvě věnuje pod vedením českokrumlovského špičkového trenéra a vrcholových sparingpartnerů, ještě nepřekvapila a na Nathali nestačila. Ve squashi ale racketlonistka z Dobré Vody zvládla svůj standard, a tak si šla do tenisu pro šest bodů, které s jistotou získala.

Ve finále pak čekala na favoritku turnaje již velmi unavená mladičká rakouská naděje Chrisi Seehofer. Tahle skvělá Rakušanka vždy Zuzku drtila svým jistým stolním tenisem. Tentokrát se ale znovu ukázal výkonnostní progres Kubáňové, když se jí zadařilo a v první disciplíně měla i tři gameboly. Nakonec spokojeně odcházela s výsledkem 27:25. V badmintonu pak ale Zuzka potvrdila roli favoritky a squash už byl jen závěrečnou tečkou finálového boje.

„Podle výsledků to vždy vypadá jako hrozně jednoduché zápasy, ale často stačí málo, aby zápas dopadl úplně jinak. Navíc jsem pěkný nervák. A velká poklona před soupeřkami. Všechny zápasy byly skvělé, fyzicky náročné, otevřené,“ shrnuje Kubáňová.

Tisková zpráva
Foto: rubinfoto.com

Štítky Zuzana Kubáňová, racketlon, mistryně světa, Dobrá Voda, turnaj, Rakousko, Vídeň, badminton, squash, Dobrá voda, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden squashový zápas prohrála, nakonec ale slaví triumf  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.