Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeští juniorští raftaři zabodovali

Tuto neděli, 8. května se jely na umělé slalomové dráze na Trnávce nedaleko Humpolce nominační závody juniorů ve slalomu a sprintu. Šlo o hodně, vítězná posádka bude začátkem října Českou republiku reprezentovat na Mistrovství světa juniorů v daleké Kostarice.

Do nominačních bojů se přihlásila také posádka TR HANACE junior ve složení: Pavlík Radek,Haleš Tonda, Božek Radim, Rolenc Ondřej, Pešek Michal, Novák Martin. Posádka byla složená ze „zvučných jmen“. Ondřej Rolenc a Tonda Haleš jsou reprezentanty ve sjezdu na divoké vodě, medailisté z juniorských mezinárodních závodů. Radek Pavlík byl juniorský reprezentant na divoké vodě. Martin Novák, slalomář a sjezdař, ale především zkušený raftař, který má doma medaili z loňského Mistrovství světa juniorů v raftingu. Radim Božek a Michal Pešek – byli juniorskými reprezentanty ve slalomu na divoké vodě. V současnosti jsou držitelé 1. výkonnostní třídy ve slalomu v seniorské kategorii.

Tito borci dali na čas přednost raftingu a zaměřili se na jediné, nominovat se na Mistrovství světa juniorů. Nedělní boje o letenky začaly sprintem. Po první jízdě byla posádka TR HANACE junior na 2. místě a ztrácela 3 vteřiny. Ve druhé jízdě se kluci zlepšili téměř o 10 vteřin a dostali se tak na čelo.

Odpoledne se jel slalom, průběh závodu byl dost podobný tomu dopolednímu. Posádka TR HANACE junior hodně ztrácela a po první jízdě se usadila na druhém místě s velkou ztrátou na vítěze. Druhou jízdou se však kluci vyhoupli zpět na čelo a dokázali tak zvítězit ve slalomu i ve sprintu, společně s prvním místem ve sjezdu, který se jel již o Velikonocích na Labi, to znamenalo jediné: Českou republiku bude na juniorském Mistrovství světa v Kostarice reprezentovat posádka TR HANACE junior. „Máme obrovskou radost, nebylo to vůbec jednoduché, soupeři byli dobří.“ řekl Martin Novák po nedělním závodě.

„Teď mají kluci trochu jiné starosti, velkou část posádky čeká maturita, hned po ní ale začnou tvrdě makat, aby z Kostariky přivezli co nejlepší výsledek.“ Řekl Jan Veber, manager týmu a ještě dodal: „Kluci jsou šikovní, na nás teď je, abychom jim zajistili dobré podmínky pro trénink i pro samotný závod. Tím že se závod jede v Kostarice, budou náklady vysoké.“

Držíme klukům palce ke sportovním i studijním výsledkům.

Další informace nejen o juniorském úspěchu najdete na  hanace.info

Autor / Foto: Libor Peška / Michal Kolátor

Štítky Kostarika, mistrovství světa, slalom, sprint, Česko, Humpolec, Trnávka, Martin Novák, Ondřej Rolenc, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Jo rafťáky ty mam rád ty pijou RUM :-)

Pondělí, 9. května 2011, 14:49Odpovědět

Bramberka Nová

Alespoň je o jihočeších zase slyšet... Díky všem sportovcům a rafťákům zvlášť..:-)

Pondělí, 9. května 2011, 14:42Odpovědět

Libor Matoušek

Rafťáci! :-D

Pondělí, 9. května 2011, 14:38Odpovědět

Libor Matoušek

Gratulace!

Pondělí, 9. května 2011, 14:38Odpovědět

Libor Peška

Další informace nejen o juniorské úspěchu najdete na www.hanace.info :-)

Pondělí, 9. května 2011, 14:38Odpovědět

Jihočeští juniorští raftaři zabodovali  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.