Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jihočeští karatisté vypráskali celou republiku a ovládli mistrovství Česka

Obrovský úspěch zaznamenali o uplynulém víkendu karatisté z jižních Čech na republikovém šampionátu seniorů. Turnaji dominovaly kluby TJ Karate České Budějovice a Fight Club České Budějovice. Neztratily se ani Nové Hrady. Dohromady Jihočeši získali 31 medailí.

Mistrovství republiky se konalo poslední lednový den v Příbrami a chybět nemohly kluby z jihu Čech. Turnaji dominovali borci z TJ Karate České Budějovice, kteří při bodovém přepočtu získali 484 bodů. Druhý Fight Club České Budějovice měl 376. Na třetím místě skončil se ziskem 296 bodů oddíl SK Kesl Ryu Shotokan z Prahy. V elitní desítce skončili také karatisté z Nových Hradů, kteří vybojovali jedno zlato, stříbro i bronz (celkem 96 bodů).

Nejvíce vidět byla Vladimíra Račáková z Fight Clubu, která vybojovala tři zlaté medaile. „Všechny tituly získala v kumite. Vyhrála kategorii U21, ženy do 68 kg a ženy bez rozdílu hmotnosti,“ upřesnil její trenér Petr Beníšek. „Vlaďka zúročila náročnou dvoufázovou přípravu na mistrovství Evropy.“

Dvě medaile vybojoval Tomáš Hermann z TJ Karate Nové Hrady, který ve finále kumite muži +84 kg porazil jednoho z nejlepších českých karatistů Tomáše Reicha 7:6. „K tomu přidal druhé místo v kumite muži U21 +78 kilogramů,“ doplnil trenér Martin Hermann. Třetí medaili pro Nové Hrady získali muži v kata týmu.

TJ Karate České Budějovice potvrdila dominanci mezi dospělými. Stejně jako Fight Club vybojovala šest titulů a dvě stříbrné medaile. Navíc přidala sedm třetích míst. „Nejvíce se dařilo Vojtěchovi Kočímu a Veronice Halodové, kteří vybojovali každý po dvou zlatých medailích. Další dva tituly vybojovali Igor Kibrik a Lucie Veithová,“ dodal trenér Miroslav Hýsek.

V rámci mistrovství se konalo také finále ligy družstev v kumite. „Do finále se nám probojovaly čtyři týmy. Všichni naši karatisté své zápasy vyhráli. Jednoznačně jsme tak ligu družstev ovládli,“ řekl dále Hýsek.

Nejbližší akcí českobudějovických karatistů bude mistrovství Evropy mládeže, které se ode dneška do neděle koná v Curychu.

ČTĚTE TAKÉ: Mladí karatisté se jedou rvát o evropské medaile

Mistrovství České republiky 2014/2015 - jihočeští medailisté

TJ Karate České Budějovice

1. místo: Vojtěch Kočí - kumite do 75 kg a kumite bez rozdílu hmotnosti, Veronika Halodová - kumite do 55 kg a kumite U21 do 53 kg, Igor Kibrik - kumite U21 nad 76 kg, Lucie Veithová - kumite do 61 kg.

2. místo: Vojtěch Lukšík - kumite do 60 kg, Josef Laštůvka - kumite U21 do 68 kg, Dominik Szalay - kumite do 67 kg a kumite U21 do 68 kg.

3. místo: Veronika Rodová - kumite ženy do 68 kg, Lucie Veithová - kumite bez rozdílu hmotnosti, Radomír Domin - kumite Masters, Jan Kočí - kumite nad 84 kg, Jan Milan - kumite do 67 kg.

Fight Club České Budějovice

1. místo: Vladimíra Račáková - kumite bez rozdílu hmotnosti, kumite do 68 kg a kumite U21 +60 kg, Petr Kubička - kumite do 84 kg, Jan Koudelka - kumite U21 do 68 kg, Jiří Krych - kumite U21 do 78 kg.

2. místo: Jan Koudelka - kumite do 67 kg, Jiří Krych - kumite do 75 kg.

3. místo: Petr Kubička - kumite bez rozdílu hmotnosti.

TJ Karate Nové Hrady

1. místo: Tomáš Hermann - kumite nad 84 kg.

2. místo: Tomáš Hermann - kumite U21 nad 78 kg.

3. místo: Kata tým muži (Plecer, Zachař, Švenda).

Liga družstev

Kumite tým senioři: J. Kočí, V. Kočí, Milan, Laštůvka, Kibrik, Vaverka, Panáček, Domin.

Kumite tým junioři: Mikula, Lukšík, Jirka, Nechyba, Kubín.

Kumite tým dorostenci: Řeřicha, Gabriel, Benhák, Voldřich.

Kumite tým dorostenky: Burgerová, K. Halodová, Šmejkalová, Klečková.

Štítky karate, TJ Karate České Budějovice, Fight Club České Budějovice, TJ Karate Nové Hrady, mistrovství České republiky, Příbram, České Budějovice, Česko, Nové Hrady, Jihočeský kraj, zlatá medaile, trenér, Evropa, Klub rváčů, Jan Milan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští karatisté vypráskali celou republiku a ovládli mistrovství Česka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.