Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihočeští závodníci triumfovali na prestižní soutěži

O druhém listopadovém víkendu se do Plzně sjelo přes sto šedesát soutěžících na třináctý ročník Open Fighting a Hard kata - Mistrovství České republiky v sebeobranném systému Allkampf-Jitsu.

Setkali se zde vyznavači sebeobranných systémů Allkampf-Jitsu, Jiu Jitsu, brazilského Jiu Jitsu, ale také karate Shoto Kan, Shito Ryu, Shiro Kan, Judo, Valetudo a MMA z celé České republiky.

Na čtyřech zápasištích se soutěžilo ve dvou disciplínách. V dopoledních hodinách se konala soutěž Hard formy-kata, kde závodníci ve dvou kolech předváděli povinné sestavy karate stylů Shoto Kan,  Shito Ryu, Shiro Kan a Allkampf-Jistu dle jejich zaměření.

Poprvé se zde hodnotilo praporkovým systémem obdobně jako v karate, kdy více praporků v barvě strany závodníka znamená vítězství a postupem v rozpisu určuje pořadí jednotlivců. Závodníkům SKP České Budějovice, ale také TJ Nové Hrady, se v Plzni dařilo.

V kategorii Hard formy do 9 let vybojovala druhé místo Markéta Doubková, v kategorii mladších žáků do 12 let získala v silně obsazené kategorii třetí příčku Andrea Krebsová a ve stejné kategorii skončila čtvrtá Michaela Kuchařová, Ladislav Doubek obsadil páté místo. V kategorii starších žáků do 15 let se nejlépe umístil na čtvrté pozici Libor Kuchař.

V soutěži kata od 16 let do mistrovských stupňů zvítězil Ladislav Bárta z TJ Nové Hrady před Pavlem Winklerem z SKP České Budějovice a Martinem Hermannem mladším (TJ Nové Hrady). V této kategorii ještě obsadil pěkné čtvrté místo Jaroslav Horský (SKP České Budějovice).

V kategorii mistrovských pásů exceloval již počtvrté a obhájil titul Mistra ČR v AKJ novohradský karatista Petr Zachař, který zvítězil po precizně předvedených sestavách. V kategorii kata muži nad 34 let mistrovské stupně zvítězil Martin Sláma z SKP České Budějovice a stříbrnou pozici v této kategorii obsadil jeho oddílový kolega Martin Hermann.

Odpoledne patřilo sportovnímu zápasu AKJ Fighting. Tato disciplína je zápasová forma Allkampf-Jitsu, kde proti sobě nastupují dvojice dle věkových a váhových kategorií. Zápas má tři fáze - v první soupeři používají údery a kopy, v druhé se po zachycení soupeře již používají jen podmety, stržení a hody, a ve třetí fázi se snaží bojovníci jeden druhého na zemi znehybnit. Za všechny kvalitní techniky podle pravidel AKJ ČR jsou zápasníkům přičítány body a je určeno pořadí v kategorii.

Nejlépe si vedl novohradský karatista Tomáš Hermann (student Gymnázia Česká v Českých Budějovicích), který v kategorii muži +95 kg po tvrdých soubojích zvítězil před domácím závodníkem Ondřejem Edlem z ŠBU Plzeň a Tomášem Nikodýmem z MMA Jihlava a odvezl si tak titul Mistra ČR AKJ. V kategorii muži -95 kg vybojoval po dlouhých a složitých zápasech Ladislav Bárta třetí místo.

Napsal Martin Hermann
předseda oddílů Sebeobrana AKJ SKP ČB a TJ Karate Nové Hrady

Štítky Open Fighting a Hard kata - Mistrovství České republiky, Allkampf-Jitsu, Jiu Jitsu, brazilské Jiu Jitsu, karate Shoto Kan, Shito Ryu, Shiro Kan, Judo, Valetudo, MMA, SKP České Budějovice, TJ Nové Hrady, Sebeobrana AKJ SKP ČB, Plzeň, soutěž, Česko, karate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští závodníci triumfovali na prestižní soutěži  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.