Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Juniorští muškaři přivezli zlato z MS ve Francii

Vítězem a juniorským mistrem světa pro letošní rok se stal Martin Musil z RSK České Budějovice.

„Česká juniorská reprezentace do 18 let v závodním muškaření zvítězila o uplynulém víkendu na mistrovství světa juniorů ve Francii. Světový šampionát proběhl v Lozere ve dnech jedenáctého až patnáctého července," hlásil v pondělí Martin Musil, předseda sportovního odboru lovu ryb udicí na umělou mušku. Reprezentační tým zvítězil po dvou letech v soutěži družstev ve složení Martin Musil, Lukáš Starýchfojtů, Miloslav Trousil, David Suchánek, Tereza Rutová a Dominik Švub. Trenérem týmu byl Martin Grün, vedoucím družstva Jiří Pejchar.

V soutěži jednotlivců byli čeští junioři také velmi úspěšní. Vítězem a juniorským mistrem světa pro letošní rok se stal Martin Musil (RSK České Budějovice) a na druhém místě se umístil Lukáš Starýchfojtů (MK Bojkovice). Na třetím místě skončil závodník ze Spojených států amerických Austen Randecker," řekl Musil.

Čeští junioři tak završili letošní mimořádně úspěšnou závodní sezónu a navázali tak na předchozí úspěchy seniorských reprezentací v tomto roce na ME v Portugalsku a MS ve Slovinsku.

Na květnovém ME v Portugalsku se česká seniorská reprezentace „B“ umístila na 2. místě za Španělskem, mistrem Evropy 2012 se stal Martin Drož.

Na červnovém světovém šampionátu ve Slovinsku pak „A“ tým zvítězil v soutěži družstev a v soutěži jednotlivců se na 3. místě umístil Tomáš Adam. „Sportovní muškaření je v posledních letech mimořádně úspěšnou rybářskou sportovní disciplínou a všechny muškařské reprezentační týmy se řadí mezi absolutní světovou elitu v tomto rybářském odvětví," dodal Musil.

Pořadí v soutěži družstev: 1. Česká republika, 2. USA, 3. Francie, 4. Španělsko, 5. Irsko, 6. Polsko, 7. JAR, 8. Anglie, 9. Itálie, 10. Slovensko, 11. Kanada.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Francie, soutěž, České Budějovice, mistrovství světa, reprezentace, USA, Španělsko, Portugalsko, Slovinsko, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorští muškaři přivezli zlato z MS ve Francii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.