Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kanonáda Štírů pokračuje i v další sezoně

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice odehráli o víkendu první dva zápasy 2. ligy mužů. Nejprve si v sobotu poradili s Náchodem v domácí sportovní hale 11:5, a následně v neděli rozstříleli Trutnov 8:2.

Štíři se tak po prvních dvou kolech dostali na první místo druhé ligy, které drží o skóre před Žďárem nad Sázavou. Ostatní týmy už body poztrácely.

Druhá liga sice pokračuje až 5. října, Štíry však už tento pátek čeká v Dačicích utkání 4. kola Poháru České pojišťovny. Zápas od 20 hodin bude soubojem posledních jihočeských zástupců v poháru.

Ve vysokém tempu hraný zápas začal pro Jihočechy dobře, když skóre otevřel Froněk. Od té doby měl zápas po celé první dvě třetiny stejný průběh. Štíři vždy dali vedoucí branku a Náchodští vyrovnávali. Po dvou třetinách byl tak stav zápasu 5:4.

Teprve ve třetí desetiminutovce Štíři spustili svou pověstnou kanonádu z konce loňské sezony. Na přesilovkový gól Malého na 6:4 stihli ještě Náchodští odpovědět, ale od té doby stříleli branky jen Budějovičtí. Góly Hejplíka, Malého a Havelky proměnili zbytek zápasu v exhibici.

„Jsem rád, že se nám mimo jiné dařilo dávat góly z přesilovek a standardních situací, které jsme v poslední době nacvičovali,“ potěšilo trenéra Štírů Jiřího Kratochvíla.

FBC Štíři České Budějovice - FTS Primátor Náchod 11:5 (3:2, 2:2, 6:1)

Branky a nahrávky: 6. Froňek (Melíšek), 10. Havelka (Kudláček), 15. Slepička (Kudláček), 34. Malý, 40. Melíšek (Froňek), 43. Malý (Kudláček), 50. Malý (Havelka), 51. Hejplík (Froňek), 53. Malý (Kudláček), 57. Malý (Havelka), 58. Havelka - 8. Vlček (Jenka), 12. Mědílek (Nosek), 21. Vlček, 39. Hrubý (Nosek), 48. Čečetka. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváci: 54.

Štíry čekal v neděli úplně jiný soupeř než v sobotu. Na rozdíl od florbalově vyspělého Náchoda hráči Trutnova přijeli s bojovnou a tvrdou hrou na hranici pravidel. I s tím si však Budějovičtí dokázali poradit.

Do vedení šel sice soupeř, ale přesné střely Malého a Havelky spolu s chytrou tečí Tomšíčka znamenaly, že se do šaten šlo za stavu 3:1 pro domácí. Druhá perioda byla ve znamení tlaku Jihočechů, ale brankáře hostí se povedlo překonat jen Malému.

Ve třetí třetině už se ale rozdíl ve hře obou týmů projevil i výrazněji na skóre, když se za domácí trefili postupně Melíšek, Staněk, Hejplík a Havelka. Soupeři se povedlo jen v přesilovce z dorážky zkorigovat stav na konečných 8:2. Štíři tak poprvé po šesti soutěžních zápasech nedali svému soupeři minimálně ´desítku´, nicméně opět vyhráli o šest gólů.

„Myslím, že jsme měli zápas od začátku pod kontrolou a dovedli ho do úspěšného konce. Soupeř podal bojovný výkon, ale na nás nestačil,“ komentoval trenér Kratochvíl.

FBC Štíři České Budějovice - FBC Trutnov 8:2 (3:1, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 10. Malý, 16. Havelka (Malý), 19. Tomšíček (Kudláček), 22. Malý (Hejplík), 47. Melíšek (Tomšíček), 50. Staněk (Žáček), 51. Hejplík (Kudláček), 56. Havelka (Malý) - 3. Tomeš (Matěják), 54. Řehák (Davidík). Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. Diváci: 46.

Tisková zpráva

Štítky florbal, FBC Štíři České Budějovice, FTS Primátor Náchod, FBC Trutnov, 2. liga, SK Dynamo České Budějovice, Trutnov, Náchod, Jiří Kratochvíl, Generali Česká pojišťovna, Žďár nad Sázavou, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kanonáda Štírů pokračuje i v další sezoně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.