Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krumlovský desetiboj bude letos jubilejní

Už na tento pátek a sobotu je připraveno další zajímavé sportovní zápolení v Jihočeském kraji. Na atletickém a fotbalovém stadionu FK Slavoj se uskuteční 10. ročník Krumlovského desetiboje. V rámci této akce se také koná 7. ročník dětského pětiboje. Chybět na startovní listině tak nemohou ani zástupci z Českých Budějovic.

Krumlovský desetiboj platí za jeden z nejprestižnějších mezi amatéry. Za svou desetiletou historii si ho vyzkoušelo už na 100 sportovců, někteří se vracejí i opakovaně. V roce 2010 si jej například vyzkoušel i bývalý desetibojař Tomáš Dvořák. Letošní ročník bude mít na svém startu rekordní počet účastníků, do první disciplíny se zapojí 44 závodníků. Rovná desítka je navíc něžného pohlaví. A kromě skoku o tyči, který je nahrazen skokem z místa, jde o totožný desetiboj s tím profesionálním.

Jedním z největších favoritů na celkové vítězství bude i budějcký zástupce klubu Jihočeské univerzity Ondřej Blahout. Ten se Krumlovského desetiboje účastnil v loňském roce teprve poprvé, přesto dosáhl druhého nejvyššího výsledku v počtu 3900 bodů. Jeho nejsilnější disciplínou, kde by měl utéci soupeřům, bude znovu vrh koulí. Jako jediný se dokázal v uplynulém ročníku dostat přes desetimetrovou hranici. Krajskou metropoli bude také zastupovat Miroslav Mikšl.

Organizátoři připravili k jubilejnímu desetiboji několik zajímavostí. Krom toho, že se budou vyhlašovat rekordy desetiletí, získá každý závodník, jenž už akci absolvoval alespoň čtyřikrát, pamětní diplom se zápisem všech svých výsledků. Letos jej obdrží téměř polovina startovního pole. Navíc každý, kdo již Krumlovský desetiboj podstoupil minimálně dvakrát, bude zároveň bojovat i o týdenní pobyt v Chorvatsku. Získá ho ten, který nejvíce navýší svůj osobní rekord. Účastníci také obdrží tričko s logem závodu a nebude chybět ani závěrečné sobotní posezení.

Dávat budou ale i samotní sportovci. Za podpory organizátorů a sponzorů jsou připraveny upomínkové předměty s logem desetiboje a výtěžek z jejich prodeje poputuje na konto I. Centra zdravotně postižených jižních Čech. „Snahou bylo vytipovat a pomoci sportovcům s postižením z regionu. Nakonec jsme se rozhodli svou pomocsměřovat již dvacet let fungujícímu I. Centru zdravotně postižených jižních Čech a jejich svěřencům, kteří se účastní republikových, evropských i světových soutěží,“ prezentuje myšlenku organizátorů Jan Míka.

Foto: http://www.viceboje-ck.cz/fotogalerie/fotogalerie-2013/

Štítky desetiboj, Jihočeský kraj, České Budějovice, Tomáš Dvořák, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jan Míka, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovský desetiboj bude letos jubilejní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.