Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krumlovský vodácký maraton pojedou závodníci z 20 států

Tuto sobotu se uskuteční již dvanáctý ročník největšího vodáckého závodu v České republice - Krumlovského vodáckého maratonu. Mezinárodní akce, která začala před jedenácti lety jako obyčejný hec, se během své existence dostala na úroveň světových závodů s více než tisícovkou účastníků.

Krumlovského maratonu se v současnosti účastní špičky naší vodácké scény a každý rok se na Vltavě objevují mistři světa, olympionici a další významné osobnosti českého sportu. Maraton odstartuje úderem sobotní 11. hodiny na dvou místech a oba závody skončí v srdci Českého Krumlova, v zahradě pivovaru Eggenberg.

Start ve Vyšším Brodu je určen pro kajaky a kanoe všech druhů. Trať měří 36 kilometrů a rekord drží Michael Odvárko s Jakubem Adamem, když v roce 2011 pokořili dvouhodinovou bariéru s časem 1.58:07. Zkrácenou trať o délce 26 kilometrů se startem v Rožmberku nad Vltavou poté absolvují všechna ostatní plavidla, například rafty, pramice a podobně. Tady se časy pohybují okolo 140 minut. V cíli by se první závodníci měli objevit hodinu po poledni.

Letos se všichni mohou těšit například na Josefa Dostála a Lukáše Trefila, členy bronzového kajaku z Letních olympijských her v Londýně, a úřadující mistry světa v závodu kajakářů na 1000 metrů. Na start se letos postaví závodníci z dvaceti států a tří kontinentů, což je pro maraton znakem zájmu o závod po celém světě.

Krumlovský vodácký maraton ale není pouze o závodění, po dojetí čeká na všechny kulturní program v pivovarské zahradě a večerní oficiální afterparty v pivovaru.

Autoři

Štítky Krumlovský vodácký maraton, vodáci, závod, maratonský běh, Česko, Pivovar Eggenberg, Letní olympijské hry, Vltava, Český Krumlov, Josef Dostál, Lukáš Trefil, Vyšší Brod, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovský vodácký maraton pojedou závodníci z 20 států  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.