Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ledenický Yauwais Cup podruhé vyhráli Miláčci

Ve sportovním areále v Ledenicích, kde se hraje I. B třída či extraliga mužů i žen v softbale, se minulou sobotu odehrál druhý ročník vícebojařského turnaje Yauwais Cup. Na 19 týmů čekaly souboje v pěti sportech - fotbal, nohejbal, tenis, volejbal a šipky. Vítězství obhájil tým Miláčci.

„V roce 2013 se turnaje zúčastnilo dvanáct týmů a hrálo se ve třech sportech. Pro letošek jsme turnaj rozšířili na dvacet týmů a nově přibyl volejbal a šipky,“ uvedl hlavní pořadatel Michal Heřman. „Na poslední chvíli se bohužel odhlásil tým fotbalistů, co hraje I. B třídu, protože se blíží nová sezona fotbalových soutěží a hráči museli jet na turnaj. Na sehnání náhrady již nebyl čas, takže se turnaj odehrál s devatenácti čtyřčlennými mužstvy.“

Počasí turnaji přálo až moc, protože celý den se hráči museli potýkat s teplotami kolem 30°C. Systém byl nastaven tak, že se hrály základní skupiny, ze kterých se postupovalo do předkola čtvrtfinále. Následně se klasickým pavoukem tvořily dvojice pro čtvrtfinále, semifinále a finále. Týmy na 9. až 19. místě po základní části hrály turnaj v šipkách o konečné umístění.

Do finále se probojovaly dva nejsilnější výběry - obhájci Miláčci ve složení Petr Králík, Miroslav Strouha, David Fyrbach a Tomáš Lamáček. Jako velcí soupeři se ukázali Jupíci (František Benhák, Sláva Čížkovský, Jan Horáček a Marek Jarůšek). Finále se hrálo systémem zápasů ve všech čtyřech sportech (šipky byly pro nadstavbu určeny pouze pro skupinu o umístění od 9. místa) s tím, že pokud by byl stav po třech zápasech 3:0, tak se čtvrtý sport nehraje.

Drama nabídly všechny sporty. Po třech sportech vedli Miláčci 2:1 a mohli turnaj dovršit ve fotbale. V něm ale prohráli až na penalty a o celkovém vítězi tak musel rozhodnout superzápas ve vylosovaném sportu. „Losoval kapitán Miláčků Petr Králík a vytáhl nohejbal,“ upřesňuje Heřman. Před slušnou diváckou kulisou bylo k vidění plno dlouhých a pěkných výměn. Jupíky táhl později vyhlášený nejlepší hráč turnaje František Benhák, ale ani on nezabránil prohře 9:15.

„Děkujeme za super turnaj a organizaci. Sice si ještě léčím rány, ale stálo to za to. Budeme se těšit na další ročník a snad i další finále,“ uvedl za vítězný tým s úsměvem dva dny po turnaji David Fyrbach.

Finále: Miláčci - Jupíci
Nohejbal: 15:7
Volejbal: 10:15
Tenis: 3:1
Fotbal: 2:3 po penaltách
Superzápas - nohejbal: 15:9

Konečné pořadí: 1. Miláčci, 2. Jupíci, 3. Čtyřlístek, 4. Moulové I., 5. Čeho čeho, 6. Kluci z Ole, 7. Joudové II., 8. Sekáči z Radostic, 9. Zběsilý lentilky CZ, 10. Joudové I., 11. Klub přátel Veselé klobásy, 12. Team Šafářovy legendy, 13. Faktor Team, 14. Moulové II., 15. PSI, 16. Budwar Gauners, 17. Štamgasti z Hospůdky Na hřišti, 18. Langerovci, 19. Hofík Team.

Tisková zpráva

Štítky Yauwais Cup 2014, Ledenice, sportovní víceboj, sport, nohejbal, volejbal, Jan Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledenický Yauwais Cup podruhé vyhráli Miláčci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.