Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nohejbalisté Dynama budou i v příští sezoně extraligoví

Po náročné sezoně, kdy se hráči TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice vrátili do nejvyšší české nohejbalové ligy a měli tak možnost nastupovat proti tuzemské špičce, přišla studená sprcha v podobě účasti v play out, tedy nadstavbové části, ve které se hraje o udržení v extralize.

Tuto zkoušku ale tým pod vedením trenéra Zdeňka Hanzálka zvládl a po třetím rozhodujícím utkání s týmem SK Šacung ČNES Benešov 1947 se může těšit na další extraligový ročník, který opět odehraje mezi nejlepšími nohejbalovými týmy v České republice.

TJ Dynamo dokázalo v rozhodujícím třetím utkání play out série zvítězit, když na hostující půdě porazilo loňského finalistu a drželo si jistotu nejvyšší soutěže i pro příští rok.

Zápas se pro českobudějovické borce nevyvíjel příznivě, první mač kvůli nervozitě a tlaku Musil s Rynešem prohráli a situaci musela zachraňovat mladá dvojice Fík - Chalupa, která nedala svou kůži zadarmo a v dramatické koncovce třetího setu srovnala vývoj zápasu. Trojice Chalupa - Fík - Ryneš posléze vyhrála další zápas a Dynamo se dostalo do pohody.

Kvůli nepřízni počasí se další zápasy musely odehrát v benešovské hale, kde nejdřív porazila trojice Musil - Vondrášek - Matějka (Šafránek, Kozel) papírově slabší trojici domácích a svou formu posléze potvrdil v singlu Jan Chalupa, který pod velkým psychickým tlakem udolal benešovského Kadeřábka. Domácí tým posléze lehce výsledek korigoval snížením na 2:4, ale to nebránilo ukončení zápasu a celé série posledním zápasem trojic na finálních 5:2 pro Jihočechy.

„V celé sérii rozhodla větší touha našich kluků po úspěchu, bojovnost a vynikající sportovní forma Honzy Chalupy, který ve dvaceti letech dokázal na sebe vzít zodpovědnost za výsledek. Ve vypjatých okamžicích potvrdil tak svoji roli lídra v mladém, ale zároveň i velmi perspektivním mančaftu. Tato parta nohejbalistů od Mlýnské stoky i přes velké problémy v základní části soutěže, kde zaplatila naplno nováčkovskou daň, dokázala i díky kvalitní letní přípravě pod vedením zkušeného bývalého extraligového hráče Dynama Daniela Fíka pro jihočeskou metropoli po dlouhých letech nejvyšší nohejbalovou soutěž udržet. Může se tak již nyní těšit společně se svými příznivci na další extraligový ročník, který - jak známo ze všech soutěží - bývá pro nováčka většinou ještě těžší než ten premiérový,“ zhodnotil sezonu předseda klubu Bronislav Pilbauer.

TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice děkuje všem svým fanouškům za přízeň!

Autoři

Štítky nohejbal, TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice, play out, extraliga, udržení, záchrana, SK Dynamo České Budějovice, soutěž, Česko, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nohejbalisté Dynama budou i v příští sezoně extraligoví  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.