Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nohejbalisté Dynama extraligovou premiéru prohráli

Po loňské úspěšné sezoně, kdy se hráči nohejbalu z týmu TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice dostali do nejvyšší české soutěže, tedy WITTE Automotive Extraligy mužů, čekal na domácí hráče o uplynulém víkendu ve Sportovní hale první zápas nového ročníku.

Proti budějckým nohejbalistům nastoupil snad nejsilnější soupeř - TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A, loňský mistr, za kterého nastupují reprezentanti České republiky.

Do Českých Budějovic se vrátil nohejbal té nejvyšší úrovně po 18 letech a diváci se tak měli na co těšit. Na utkání jich dorazilo přes 250 a podpora domácích fanoušků byla znát.

Hned v prvním duelu proti sobě nastoupily dvojice Chalupa - Musil (Dynamo) a Rosenberk - Kop (Modřice). Po strhujícím výkonu domácích odcházeli svěřenci Sokola poraženi 1:2 na sety. Tento výkon diváci odměnili bouřlivým potleskem, ale bohužel se jednalo o první a zároveň i poslední výhru, kterou hráči Dynama ten den vybojovali.

V druhém duelu dvojic ve složení Fík - Kozel (Dynamo) a Pelikán s Mrákava (Modřice) došlo na další souboj, který se dostal do stavu 1:1 na sety. Poté bohužel došel domácím elán a projevily se kvality a zkušenosti hostů, kteří si třetí set pohlídali a zaslouženě zvítězili 2:1.

Souboj trojic se pro domácí také nevyvíjel dobře, když nejprve prohráli Chalupa, Fík a Ryneš (střídající Šafránek) s hostující trojicí ve složení Pelikán, Topinka, Pospíšil a později i Musil, Vondrášek a Matějka, kteří nastoupili proti Rosenberkovi, Mrákavovi a Kopovi.

Hřebíčkem do rakve byla prohra dvojice Šafránek - Ryneš proti Bertkovi s Pospíšilem a singlová porážka Musila od Mrákavy. V posledním zápase trojic hostující mužstvo z Modřic ukázalo své kvality, vyhrálo poslední mač a odvezlo si zasloužené dva body.

Hráčům Dynama první zápas úplně nevyšel, nicméně kluci bojovali jako lvi, a i když před sebou měli mistra loňské ligy, dokázali urvat jeden zápas a ukázali, že nejsou v extralize omylem.

TJ Dynamo České Budějovice - TJ Sokol Modřice A 1:6

TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice: Musil, Ryneš, Vondrášek, Matějka, Kozel, Fík, Chalupa, Šafránek, Hrdlička.

TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A: Mrákava, Kop, Pelikán, Pospíšil, Topinka, Rosenberk, Bertko.

Komentář vedoucího týmu Jana Vondráška: „Byli jsme plni očekávání, jak tento zápas bude probíhat. Začátek byl famózní, ale pak jako by na nás padla trošku nervozita a nezkušenost. Hosté se během zápasu senzačně rozjeli, což dokazoval převážně Pavel Kop ve trojicích. Jsme ale rádi, že nás přišlo podpořit tolik diváků a věřím, že jsme je tímto výsledkem neodradili a budou naše zápasy navštěvovat i nadále. Chceme si napravit reputaci v příštím kole na Šacungu v Benešově, kde hodláme už ‚urvat‘ nějaký ten premiérový bodík do extraligové tabulky.“

Tabulka základní části po 1. kole

1. TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A 2
2. SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary 2
3. TJ Spartak Pokerman.cz Čelákov 2
4. SK Šacung ČNES Benešov 2
5. TJ Slavoj Český Brod 0
6. SK Nohejbal Žatec 0
7. NK CLIMAX Vsetín 0
8. TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice 0

První zápas budějckých nohejbalistů v extralize

Čtvrtek, 10. dubna 2014, 20:35

TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice - TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A 1:6
TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice - TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A 1:6

Autoři

Štítky nohejbal, TJ Propagační podnik Dynamo České Budějovice, TJ Sokol SDS EXMOST Modřice A, SK Dynamo České Budějovice, Česká obec sokolská, Modřice, Česko, Benešov, České Budějovice, SK Šacung Benešov, TJ Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nohejbalisté Dynama extraligovou premiéru prohráli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.