Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přes tisíc běžců se zúčastní sobotní RunTour

Třetím rokem RunTour zvedá Česko z gauče a rozběhává osm měst po celé České republice. České Budějovice, Plzeň, Hradec Králové, Ostrava, Liberec, Brno, Olomouc a Praha. V parcích, lesích, ale také v historických uličkách měst a na náměstích. Tuto sobotu se koná v Budějcích.

Běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour, který nabízí tratě pro děti na 500 a 1000 metrů a pro dospělé na pět a deset kilometrů, se během dvou let zařadil mezi nejprestižnější tuzemské akce. Start budějckého klání je na náměstí Přemysla Otakara II.

Stejně jako v roce 2013 i v tom letošním odstartuje sezonu na jihu Čech, kde vloni lámal účastnické rekordy. A zájem běžců tady nevyprchal! RunTour láká běžce všech úrovní, ti na start přijíždějí ze všech koutů České republiky i Slovenska.

Běžecký seriál se stal pro mnohé vstupní branou do závodního světa. Začátečníci právě na těchto závodech okusili poprvé pravou závodnickou atmosféru. Žádný tlak na rekordní časy, ani účast světových hvězd. RunTour je pro každého, kdo miluje běh a chce si ho užít mezi dalšími nadšenými hobíky.

„Znám tolik lidí, kteří rádi běhají, ale nemají odvahu si to jít zkusit na závod. Právě pro ně je tu RunTour. Chceme lidem ukázat, že závodit se dá i v pohodové rodinné atmosféře, že nervozitu můžou nechat doma,“ vysvětluje Jan Dvořák z pořádající agentury Mather Activation.

Aktuálně se do letošní RunTour přihlásilo 602 běžců na trasu 10 kilometrů a 362 sportovců hodlá běžet poloviční distanci. Dětský závod na kilometr má 135 účastníků a půlkilometr si zaběhne dalších 81 dětí.

V případě volné kapacity je možnost registrovat se rovněž v den závodu v registračním stanu na náměstí Přemysla Otakara II. od 8.30 hodin. Více na webu RunTour.

Trasa budějcké RunTour z pohledu běžecké trenérky

Nestihli jste žádný z tréninků RunTour v jihočeské metropoli, ani jste se na trati závodu nebyli podívat? Nevadí, tady máte rady běžecké trenérky Nadi Vlčkové, která vedla čtyři tréninky na trase závodu.

„Po startu na náměstí Přemysla Otakara II. a následně v celé ulici Dr. Stejskala jsou kostky. Většině běžců nevadí, ale ti, kteří na ně nejsou zvyklí, by měli být opatrní. Po přeběhnutí Modrého mostu zahýbá trasa doprava kolem soudní budovy a ze silnice přechází na cestičky v parku. Na prvním kilometru u hokejové haly přebíháme Vltavu přes most a za ním se dostaneme na jediný zúžený úsek, který je velmi krátký a vede mimo asfalt.

Po podběhnutí Mánesovy ulice trasa míří doprava a vyvede nás k hlavní silnici na Český Krumlov, kterou přeběhneme po lávce. Zde je velmi krátký prudký výběh a po něm pro změnu běh z kopečka. Někteří závodníci zde mohou nahnat slibné vteřiny, jiní je ztratit.

Následně nás trasa zavede do parku Stromovka, kde se drží druhý a třetí kilometr závodu. Profil je zde rovinatý a cesta asfaltová.

Před čtvrtým kilometrem nás čeká lávka přes hlavní silnici u obchodního centra a krátký kopeček (nahoru a dolů). Není však tak prudký, jako ten první. Za lávkou zahneme doleva a značení nás zavede na hlavní silnici k Dlouhému mostu. Za ním se dáme doprava a kolem atletického stadionu zamíříme zpět na náměstí Přemysla Otakara II., kde se vrátíme opět na nevyzpytatelné kostky.

Trasa je celkově velmi sympaticky vymyšlena, na své si přijdou všichni běžci. Teď už mi nezbývá, než všem účastníkům RunTour držet palce!“

Program závodu v Budějcích

  • 10:30 hromadný start dětského závodu, trasa 500 m
  • 11:00 hromadný start dětského závodu, trasa 1000 m
  • 11:30 vyhlášení výsledků dětských závodů
  • 12:00 hromadný start závodu dospělých, trasa 5 km
  • 13:00 hromadný start závodu dospělých, trasa 10 km
  • 14:30 vyhlášení výsledků závodů 5 km a 10 km

Tisková zpráva

Štítky Česká pojišťovna Mizuno RunTour, České Budějovice, RunTour, Česko, Praha, Brno, Plzeň, Ostrava, Olomouc, Liberec, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes tisíc běžců se zúčastní sobotní RunTour  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.