Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Škoda Motorsport testoval na jihu Čech novou fabii

Úzké a velmi uskákané silničky na česko-rakouském pohraničí využil tento týden tovární tým Škoda Motorsport k třídennímu testování svých soutěžních speciálů Fabia Super 2000 a R5. Nedaleko obce Malonty se mladoboleslavská stáj připravovala na blížící se Barum Czech Rally Zlín.

Trať jedné z nejznámějších rychlostních zkoušek v republice, která je tradičně součástí Rallye Český Krumlov, využívalo sportovní oddělení automobilky s okřídleným šípem ve znaku v minulosti již několikrát.

Rychlý a zároveň i technický charakter cesty vedoucí zapomenutým koutem regionu je ideální lokalitou k nastavení závodních aut před vrcholem domácího šampionátu v rallye, který je součástí prestižního seriálu mistrovství Evropy.

Populární Barumka se pojede v okolí Zlína, Vsetína a Uherského Hradiště o posledním srpnovém víkendu a na startu nebudou chybět finský pilot Esapekka Lappi ani německý jezdec Sepp Wiegand. Oba proto na jihu Čech pilně testovali Škodu Fabia Super 2000.

Škoda Motorsport však pilně vyvíjí i zbrusu nový speciál kategorie R5, který se rovněž na Českokrumlovsku představil. Nejvíce kilometrů s ním najezdil úřadující mistr Evropy Jan Kopecký. Na Moravě by se tento vůz měl za tři týdny představit v roli předjezdce.

Na videu můžete vidět průjezd Škody Fabia R5 pilotované Esapekkou Lappim, absolutním vítězem letošních podniků evropského šampionátu v Lotyšsku a Severním Irsku.

Testování továrního týmu Škoda Motorsport

Čtvrtek, 7. srpna 2014, 16:45

Testování továrního týmu Škoda Motorsport na tratích Rallye Český Krumlov
Testování továrního týmu Škoda Motorsport na tratích Rallye Český Krumlov

Štítky rallye, Škoda Motorsport, testování, Rallye Český Krumlov, Barum Czech Rally Zlín, Českokrumlovsko, ŠKODA AUTO a.s., Česko, Škoda Fabia S2000, Barum rallye, motorsport, Malonty, Evropa, Esapekka Lappi, Sepp Wiegand

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Motorsport testoval na jihu Čech novou fabii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.