Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Štíři odehráli na Czech Open čtyři náročné zápasy

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice se vrátili z největšího turnaje na světě Czech Open v Praze už po čtyřech zápasech. Ve své skupině nejpočetnější kategorie Muži skončili na třetím místě a po přímém postupu do druhého kola hned vypadli.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl byl přesto s turnajem spokojený. „Odehráli jsme čtyři zápasy proti velmi kvalitním celkům, a to je lepší, než jich sehrát šest - a třeba je i vyhrát - proti slabším týmům,“ uvedl trenér.

Štíři se na turnaji postupně poměřili se švýcarským mužstvem Wygorazzi, pražským druholigovým celkem Tago Mago a švédskými výběry Hagunda a Röke. „Všechny duely se hrály ve vysokém tempu,“ podotkl Kratochvíl.

Jihočeši v prvním utkání porazili Švýcary 5:1. „Ukázalo se, že jsme zkušenější tým a v takových zápasech v poslední době nemáme problém soupeře přehrát,“ hodnotil trenér.

Pak už však přišly na řadu jen porážky. „Tago Mago je tým složeným z bývalých hráčů Tatranu Střešovice a Chodova, takže když naši hráči nastupovali proti bývalým extraligovým hráčům Hlavičkovi či Podhráskému, bylo vidět, že jsou namotivovaní a také zvědaví, jak uspějí. Byl to tvrdý zápas, ve kterém jsme sahali po remíze, ale nakonec jsme prohráli 1:2,“ řekl kouč. A dodal, že například Aleš Hlavička, který přihrával na první gól Pražanů, má na kontě šest extraligových titulů.

Následovalo první měření sil se švédským florbalem. Štíři proti týmu Hagunda IF vedli 1:0, ale nakonec odcházeli poraženi 1:3. „Soupeř ze třetí nejvyšší švédské soutěže byl technicky i takticky mnohem vyspělejší. Ale my jsme se mu dokázali vyrovnat bojovností,“ těšilo Kratochvíla.

V play off narazili Štíři na další švédské mužstvo Röke IBK. „V tomto zápase jsme nepůsobili dobrým dojmem. Nebyli jsme správně koncentrovaní a tím pádem se nám nic nedařilo,“ hodnotil porážku 0:4 trenér. Jihočeši tak ze soutěže vypadli, zatímco tým Röke došel až do semifinále.

Nyní se Štíři opět vrhnou do plného tréninku. Za tři týdny vstoupí do 3. kola Poháru ČFbU a poté je již čeká začátek ligové soutěže. „Ještě před pohárem bychom rádi sehráli pár přípravných zápasů, abychom byli na duel dobře připraveni. Přeci jen náš soupeř musí projít prvním a druhým kolem a zápasový rytmus by pro něj mohl být výhodou,“ nastínil Kratochvíl další program svého týmu.

Tisková zpráva
Foto: Pavel Kohout, www.pkweb.eu

Štítky FBC Štíři České Budějovice, Czech Open, Praha, mezinárodní turnaj, florbal, Jiří Kratochvíl, České Budějovice, trenér, soutěž, Tatran Omlux Střešovice, Pavel Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři odehráli na Czech Open čtyři náročné zápasy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.