Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Štíři opět deklasovali soupeře a slaví bronz

Florbalisté českobudějovických Štírů odehráli o minulém víkendu poslední dva zápasy 2. ligy mužů v této sezoně. Nejprve si v sobotu poradili s Litomyšlí na jejím hřišti 11:3 a v neděli nastříleli ještě více gólů. Řádění Štírů v Bystřici nad Pernštejnem znamenalo vítězství pro hosty 15:7.

Štíři si tak připsali šest bodů a zakončili sezonu na třetím místě soutěže. I díky vysokým výhrám z posledních zápasů se Budějčáci stali nejlépe střílejícím týmem ligy, když za 22 zápasů rozvlnili síť branky soupeřů celkem 162krát.

Útočná esa Budějovic Lukáš Malý a Ondřej Havelka opanovali první dvě místa kanadského bodování soutěže, když si připsali 67 (40 gólů + 27 asistencí), respektive 57 (30+27) bodů. Lukáš Malý se stal nejlepším střelcem ligy.

Duel s Litomyšlí měl být plně v režii hostů. Litomyšl už měla před zápasem jistotu sestupu do 3. ligy, ale Štíři potřebovali pro dosažení bronzové příčky nutně tři body.

Úvod zápasu papírové předpoklady jen potvrdil. Již v osmé minutě vedli Budějovičtí po dvou trefách Stejskala 2:0. Do konce první dvacetiminutovky se trefil ještě Hejplík a navíc brankář hostů Válek žádnou střelu za svá záda nepustil.

Druhou periodu začali lépe domácí, když Hubinka po důrazu v brankovišti snížil na rozdíl dvou branek. Ale již za 12 vteřin obránce Žáček svou první trefou v sezoně vrátil Štírům tříbrankové vedení. A v dalším střídání to bylo již 1:5 - Malý zakončoval akci dva na jednoho po nahrávce Havelky.

Štírům se povedlo do přestávky vstřelit ještě dva góly. Nejprve zakončoval úspěšně Froněk a sedmý gól vsítil ze vzduchu po krásné nahrávce Stejskala přes celé hřiště Valdauf. Domácí už jen snížili na 2:7.

Ve třetím dějství se zápas jen dohrával. Definitivní podobu výsledku dal z trestného střílení čtrnáct sekund před koncem duelu Malý.

„Zápas jsme s přehledem zvládli. Jsme rádi za tři body a nastřílené góly,“ řekl trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

FBC Peaksport Litomyšl - FBC Štíři České Budějovice 3:11 (0:3, 2:4, 1:4)

Branky a nahrávky: 24. Hubinka (Joch), 37. Joch (Hubinka), 45. Smola (Tobek) - 7. Stejskal (Kudláček), 8. Stejskal (Malý), 15. Hejplík (Kudláček), 24. Žáček (Froněk), 25. Malý (Havelka), 29. Froněk (Hrdý), 33. Valdauf (Stejskal), 44. Hejplík (Hrdý), 46. Hejplík (Valdauf), 50. Havelka (Malý), 60. Malý. Rozhodčí: Jireček - Trung. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 53.

Zápas s Bystřicí pod Pernštejnem byl přímým duelem o bronzovou příčku. Za Jihočechy debutoval v brance junior Koš. Štíři se do svého soupeře hned od začátku zakousli. První dvě šance Malého a Hrdého zastavila tyč. A tak se do vedení dostali domácí, když využili první dvě přečíslení a rázem to bylo 2:0.

Budějovičtí s odpovědí nenechali dlouho čekat a po pěkné přihrávce Žáčka snižoval Havelka a brzy poté vyrovnával dorážkou Malý. Vedení na stranu Jihočechů strhl v 16. minutě Hrdý po důrazu na brankovišti. Jenže z té samé pozice se prosadili po chvilce i domácí - 3:3.

Vedení však vrátil Štírům v přesilové hře Malý v 19. minutě a za patnáct sekund už to bylo po brance Hrdého 3:5. Hráči Bystřice do konce první části stihli už jen snížit na 4:5.

Druhá perioda byla plně v režii hráčů z jižních Čech. Když si domácí nějaké šance vytvořili, tak je brankář Koš pochytal. Další junior v sestavě budějovických, Melíšek, zvyšoval na 4:6. Hrdý, Malý a Hejplík pak upravili skóre na 4:9.

Třetí dějství začalo kanonádou Jihočechů. Během tří minut nastříleli čtyři branky a definitivně tak rozhodli o své výhře. Postupně se trefili Malý, Hrdý, Kudláček a opět Hrdý, pro kterého to byl již pátý gól v zápase.

Poté Štíři přeskládali formace, aby si vyzkoušeli možné varianty do nové sezony a dlouho se nemohli prosadit. A naopak polevili do obrany a v rozmezí 52. až 56. minuty třikrát inkasovali.

Na to však odpověděl svou pátou trefou v utkání a čtyřicátou v sezoně Malý a ukončil tím možné myšlenky domácích na zvrat v utkání. Definitivní podobu výsledku dal sedm vteřin před koncem Melíšek, kterému míček před prázdnou branku předložil Staněk.

Trenér Jiří Kratochvíl k zápasu řekl: „Mám radost, že jsme úspěšně zakončili sezonu a jsem rád za bronzovou medaili. Naše výkonnost měla ke konci sezony stoupající tendenci a nastínili jsme tak své možnosti do dalšího ročníku. Z posledních šesti zápasů jsme pět vyhráli a vždy v nich nastříleli více jak deset gólů. I s tím jsem spokojen, protože nás koncovka na začátku roku trápila.“

Bystřice nad Pernštejnem - FBC Štíři Č. Budějovice 7:15 (4:5, 0:4, 3:6)

Branky a nahrávky: 9. Dvořák (Prášil), 10. Prášil (Dvořák), 16. Paleček, 20. Sláma (Zavadil), 52. Prášil (Dvořák), 56. Dvořák (Prášil), 56. Dvořák - 11. Havelka (Žáček), 12. Malý (Stejskal), 15. Hrdý, 19. Malý (Havelka), 19. Hrdý (Froněk), 24. Melíšek (Malý), 33. Hrdý (Malý), 33. Malý, 40. Hejplík (Havelka), 41. Malý (Staněk), 43. Hrdý (Malý), 43. Melíšek (Kudláček), 44. Hrdý (Malý), 56. Malý (Staněk), 60. Melíšek (Staněk). Rozhodčí: Perla - Vrzala. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 34.

Tabulka, výsledky a statistiky

Napsal Jiří Kratochvíl
Foto: www.dalephoto.cz

Štítky florbal, Štíři České Budějovice, Litomyšl, Bystřice pod Pernštejnem, Ondřej Havelka, Bystřice nad Pernštejnem, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Kratochvíl, bronzová medaile, FBC Štíři Č. Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři opět deklasovali soupeře a slaví bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.