Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Štíři se usadili na prvním místě 2. ligy

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice vedou svou divizi druhé ligy a zatím zvládají roli jednoho z favoritů soutěže. Naposledy doma v sobotu přehráli Svitavy 6:5 v prodloužení a v neděli přestříleli Bystřici nad Pernštejnem 11:5. Po pěti kolech mají Štíři 13 bodů a zůstávají jediným neporaženým celkem v soutěži.

"Jsme rádi, že nám začátek vyšel. Po sestupu z vyšší soutěže občas nebývá lehké se přizpůsobit tempu nové ligy a hlavně se i hůř hledá motivace. Nám se to však zatím daří," prohlásil spokojeně šéf Štírů Jiří Kratochvíl.

Českobudějovičtí vévodí lize i největším počtem nastřílených gólů, ale v obraně jim to občas skřípe. Navíc mají problém udržet koncentraci po celý zápas. "Čtyřikrát z pěti zápasů se nám stalo, že jsme výborně začali a rychle se dostali do vedení. Jenže pak si se situací neumíme poradit a soupeře zbytečně pouštíme do hry," vysvětlil trenér Libor Lukš s tím, že úspěšný recept zatím stále hledá.

Štíři takto dokázali zahodit vedení 3:1 v Dačicích, 3:0 v Třebíči a nyní doma 3:1 nad Svitavami a dokonce 4:0 s Bystřicí. V Dačicích a se Svitavami pak zachraňovali při hře bez brankáře remízu v základní hrací době a o svém triumfu rozhodli až v prodloužení. "Musíme se na to zaměřit. Zkušené týmy takový náskok umí udržet a naopak ho dál snadno navyšují," řekl Kratochvíl.

Další utkání čekají Štíry na konci tohoto měsíce. V sobotu 29. října hrají v hale poslední Rtyně v Podkrkonoší, v neděli 30. října nastoupí v sedmé Jaroměři.

Autor, Jiří Kratochvíl

Štítky soutěž, Svitava, Bystřice nad Pernštejnem, České Budějovice, Jiří Kratochvíl, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři se usadili na prvním místě 2. ligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.