Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Štíři skončili ve čtvrtfinále, medaile byla hodně blízko

Mladí florbalisté FBC Štíři České Budějovice se zaskvěli na největším mládežnickém turnaji na světě Gothia Cup ve švédském Göteborgu. V nejprestižnější kategorii do 18 let se Jihočeši probojovali mezi osm nejlepších celků turnaje a v postupu dál je zastavil penaltový rozstřel s Helsinborgem.

Mladíci z jihu Čech předtím suverénně vyhráli svoji základní skupinu a jako jediný zahraniční tým postoupili do play-off. To se nepovedlo ani přednímu českému klubu Tatranu Střešovice, který do Švédska vyslal v této kategorii dva týmy.

V osmifinále Štíři vyřadili Jönköpings po výsledku 2:1 a i proti Helsinborgu dlouho vedli 2:0 po gólech Staňka a Teska. Jenže švédský celek dvěma slepenými góly srovnal skóre a při nájezdech rozhodl o svém postupu.

Přesto je to vynikající úspěch jihočeského florbalu. Ve štírském dresu se totiž představili hráči i ze Strakonic, Písku či Dačic.

Štíři vyslali na mezinárodní turnaj další tři mladší týmy, které si zejména zvykaly na tvrdou hru švédský soupeřů. Nejmladší budějčtí florbalisté v kategorii do 13 let poměřili síly se čtyřmi týmy, ale všechny své zápasy prohráli. Nutno podotknout, že často stáli pro mnohem větším soupeřům.

Tým do 15 let měl velmi těžkou základní skupinu, ve které narazil například na slavný Pixbo Wallenstam (0:8). V play-off B pak porazil norský výběr 6:5 na nájezdy a v dalším kole vypadl se Švédy z Lindome po výsledku 0:7. Také ‚šestnáctka‘ si připsala jednu výhru ze čtyř zápasů - ve skupině porazila celek Ljungby 3:1.

„Pro všechny hráče byl celý turnaj hlavně obrovská zkušenost, která jim jistě pomůže v dalším florbalovém růstu,“ uvedl vedoucí štírské výpravy Lukáš Malý.

Štíři si turnaj pořádně užívali, ve výpravě panovala dobrá nálada. V pátek zhlédli přípravný zápas mužských reprezentací Švédsko - Česko a čas si krátili i takzvaným Studiem Göteborg, když přes internet vysílali každý večer studio s moderátorem Martinem Řehoutem. Mladí Štíři se tak mohli vžít do rolí profesionálních sportovců nebo jen prostě pozdravit rodiče doma u monitorů.

Sestřihy zápasů i ze studií můžete vidět na YouTube kanále Štíři TV. Padesátka Štírů se domů z Göteborgu vrátila dnes dopoledne.

Výsledky Štírů

B18, skupina 5: Štíři České Budějovice - Böras Thunder (Švédsko) 5:4, Štíři České Budějovice - Malmö (Švédsko) 6:0. Play-off A, osmifinále: Štíři České Budějovice - Jönköpings 2 (Švédsko) 2:1, čtvrtfinále: Štíři České Budějovice - Helsingborg F.C. 2 (Švédsko) 2:3 po nájezdech.

B16, skupina 5: Štíři České Budějovice - Ljungby (Švédsko) 3:1, Štíři České Budějovice - Höllvikens (Švédsko) 1:5. Play-off B, osmifinále: Štíři České Budějovice - Club 30 (Švédsko) 0:4.

B15, skupina 2: Štíři České Budějovice - Jönköping (Švédsko) 1:8, Štíři České Budějovice - Pixbo Wallenstam (Švédsko) 0:8. Play-off B, 1. kolo: Štíři České Budějovice - Nor 92 IBK 2 (Norsko) 6:5 po nájezdech, osmifinále: Štíři České Budějovice - Lindome (Švédsko) 0:7.

B13, skupina 5: Štíři České Budějovice - Malhaug (Švédsko) 2:4, Štíři České Budějovice - Westbo (Švédsko) 1:2. Play-off B, 1. kolo: Štíři České Budějovice - Skurups (Švédsko) 2:8.

Napsal Jiří Kratochvíl

Štítky FBC Štíři České Budějovice, Gothia Cup, Göteborg, florbal, České Budějovice, Švédsko, osmifinále, Česko, Tatran Omlux Střešovice, Tesco, čtvrtfinále, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři skončili ve čtvrtfinále, medaile byla hodně blízko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.